Парите за командировки са със 17% повечеПовишаването на доходите доведе

...
Парите за командировки са със 17% повечеПовишаването на доходите доведе
Коментари Харесай

Харчим с 90% повече за туристически пътувания

Парите за командировки са със 17% повече


Повишаването на приходите докара до сериозен растеж на пътуванията на българите в страната и чужбина. През 2017 година общият размер на разноските за персонални и служебни пътувания нараства с 47% и доближава 1,879 милиарда лева, сочат данните на Национален статистически институт.

От тях единствено 127 млн. лева са за командировки, а останалите над 1,752 милиарда лева са за персонални пътувания. Тук влизат освен екскурзиите и почивките, само че и визитите при родственици и близки в страната и чужбина, както и пътуванията за посещаване на спортни или културни мероприятия. Най-сериозен растеж в размер на 90% обаче има при разноските за туристически пакети, за които българите са похарчили над 277 млн. лева за година. От тях 91,3 млн. лева са за проведени туристически пътувания в страната, до момента в който за почивки и екскурзии в чужбина са изхарчени двойно повече пари – 186 млн. лева

Тази огромна разлика се дължи на обстоятелството, че множеството хора заплащат за туристически пакети при пътешестване в чужбина, до момента в който за екскурзиите и отсядането в хотел през уикенда в страната не употребяват туроператор, и надлежно не купуват туристически пакети, а сами провеждат пътуването и нощувката си.

Разходите за туристически пакети в страната нарастват със 128%, до момента в който изхарчените пари за почивки и екскурзии в чужбина се усилват със 76,5%. За последните 5 години разноските на българите за туристически пакети нарастват близо три пъти.

Разходите за командировки през 2017 година нарастват със 17%. Парите за служебни пътувания в страната се усилват единствено с 6,8% и доближават 45 млн. лева За командировки в чужбина обаче разноските нарастват доста повече – с над 23% и надминават 82 млн. лева Което ясно демонстрира, че бизнесът търси от ден на ден благоприятни условия за развиване посредством задгранични сътрудници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР