Парите за Хемус са носени в чейндж бюро в София

...
Парите за Хемус са носени в чейндж бюро в София
Коментари Харесай

Георги Георгиев от Лом лъсна в схемата за точене на пари от Хемус

Парите за " Хемус " са носени в обмен бюро в София откакто са били теглени от банката. Това стана ясно на мярката за неотклонение на обниняемия по случая - футболният арбитър Борислав Колев.

От обмен бюрото са били превозени до офиса на компания " Булстрой груп ИГ ", която е част от схемата, по която сумите са минавали от АПИ към 5-те кухи сдружения, от чиито сметки са теглени.

Борислав Колев съобщи пред съда, че оказва помощ на следствието. Адвокатът му Христо Ботев уточни, че Колев е разказал и за различен човек, забъркан в схемата. При тегленето на парите с него бил и Георги Георгиев от Лом. Двамата носили саковете в обмен бюрото на бул. " Христо Ботев ", а след това мъж с малко име Иван ги отнасял в Благоевград. Георгиев е разпитван като очевидец, само че не е обвинен. Данни от мобилните оператори посочили, че Борислав Колев е бил в банката с пълномощниците на кухите сдружения, след това в региона на обмен бюрото, а по-късно и в Благоевград.

Според юрист Христо Ботев, който пази Борислав колев не е ясно от какво закононарушение са генерирани 53-те милиона лв., които са изпрани.

От прокуратурата показаха на съвещанието, че следствието продължава, а закононарушението, с което са генерирани пари евентуално е заграбване, което сочи длъжностни лица по веригата - от АПИ, през държавната " Автомагистрали " ЕАД и компанията, с която е подписан контракта за лот 5 - " Водно строителство- Благоевград " АД.

Борислав Колев лежа близо 3 месеца в ареста. Софийският градски съд промени мярката му в домакински арест.

Мярката може да се апелира и стачкува пред Апелативния съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР