Парите в държавата са гарантирани и няма място за притеснение,

...
Парите в държавата са гарантирани и няма място за притеснение,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Парите в държавата са гарантирани

" Парите в страната са обезпечени и няма място за терзание ", съобщи лидерът на " Българска социалистическа партия за България " във Варна и Търговище Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия. Той разяснява отчета на министъра на финансите Росица Велкова-Желева, съгласно който България е застрашена от банкрут и има сериозен проблем за поддържането на фискалната непоклатимост. 
" Това, което направи тази седмица министърът на финансите, бих сравнил с атентат към страната от рецидивист. Същата тази дама направи такова изказване по време на предходните избори, когато разгласи, че няма да има пари за пенсиите. Учуден съм, че я оставиха да бъде отпред на хазната на България ", съобщи Гуцанов.
Според него 16,7 милиарда лв. има сега запас по сметките на страната ни, а когато Борисов е предал властта през 2021 година този запас е бил 8,2 милиарда лв. или двойно по-малко.
" Не знам кой споделя на финансовия министър какво да направи, само че нямам доверие тя да не е готова и да не знае тези числа, които експортирам сега ", добави Борислав Гуцанов. 
Той показа, че страната ни е имала 4% растеж на стопанската система, когато Българска социалистическа партия е била в постоянното държавно управление и в случай че сега служебният кабинет не се оправя със събираемостта, то би трябвало да си намерения дали няма проблем с корупционната процедура през последните месеци.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР