Парите в държавата не са свършили съвсем. Имахме години с

...
Парите в държавата не са свършили съвсем. Имахме години с
Коментари Харесай

Николай Василев: По бюджета ще познаем следващото правителство

Парите в страната не са свършили напълно. Имахме години с остатъци, само че това завърши преди много време. Смятам, че когато страната харчи доста, тя прахосва тези пари и не се мисли отсега нататък. Това съобщи Николай Василев, някогашен стопански министър, в ефира на Българска национална телевизия.

„ Преди 25 години страната беше в огромна рецесия – когато заплатите бяха по няколко $, а скоро междинната заплата ще доближи 1000 евро. Безработицата клони към нула. Това въобще не е голяма криза и меланхолия ”, счита той.

Според него, в случай че няма постоянни държавни управления, може да стане доста по-голяма рецесия: „ Аз съм уверен, че страната е по-добре да се ръководи без дефицити и задължения, когато няма потребност за това. ”

За Василев последните години са били фискално безотговорни и това би трябвало да се спре. Той мисли, че не би трябвало да се трансформира данъчната политика.

„ Безвремието, в което беше страната година и половина, забави приемането на Плана за възобновяване с към година. Прогнозата ми е, че огромни планове до края на тази година няма да се осъществят, а ще „ запълваме дупки ”, сподели още той.

„ Смятам, че по-голямата част от българите считат, че е по-добре да има някакво постоянно държавно управление, в сравнение с никакво. Поредица служебни държавни управления не може да ръководят съществено страната ”, сподели той и добави, че по бюджета ще познаем идващото държавно управление.

За възможностите за ново държавно управление той разяснява: „ Много от дълго време работих 8 години единствено в съдружно държавно управление. Второто беше извънредно комплицирано – сред партии, по-противоположно от сегашните. Сакскобургготски споделяше: „ Нямат никакво значение нещата, които след 5 години няма да имат значение. ”

„ Смятам, че би имало сполучливо държавно управление и с първи, и с втория мандат. Партиите би трябвало да знаят, че техният електорат няма да ги изритат, в случай че влязат в коалиция, само че е по-зле да не влязат в никаква коалиция ”, съобщи той.

„ Според мен „ ИТН ” не съумя задоволително добре да обяснят за какво напуснаха предното държавно управление. Според мен го напуснаха, тъй като не беше задоволително положително ”, сподели още Василев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР