Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански

...
Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански
Коментари Харесай

За грандомански проекти харчили парите на община Созопол

Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански планове. Това съобщи пред bTV общинският консултант от Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев.

Дали са осъществявани нередности в общината, ще запазя мнението си за себе си, сподели Янакиев. " Не мога да кажа дали ще излязат (нередности) - в случай че е имало нещо, ще излезе. Общината не се управлява вярно. Това споделя Министерството на финансите откакто ни е задало задание да подготвим възстановителен проект на общината. Не дребна част от парите се изразходваха за грандомански планове като стадиона, за които в този момент ще берем плодове ", сподели Янакиев.
 Панайот Рейзи отхвърля да е подавал оставка като кмет на Созопол
Панайот Рейзи отхвърля да е подавал оставка като кмет на Созопол

Отказал се единствено от участието в ГЕРБ

Той даде образец, че ремонт на автогарата и поликлиника не били включени в планове. В същото време е построено осветяване, което коства 4,5 млн. лв..

Председателят на общинския съвет в Созопол Красимира Германова от ГЕРБ не счита, че тези планове са грандомански. Всички неща се одобряват с 99%, сподели тя.

В отговор Тихомир Янакиев сподели, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не са дали своят вот последните 4 бюджета.

Запитан за какво и него го викат на разпит дружно с кметове от созополски села, Янакиев сподели: " като отидем на следващия ден, ще разберем ".
 Отложиха делото против кмета на Созопол Панайот Рейзи
Отложиха делото против кмета на Созопол Панайот Рейзи

Рейзи подготвен да се се кандидатира още веднъж за кмет

На въпрос дали има нередности в общината Красимира Германова, ръководител на общинския съвет в Созопол сподели: " в случай че бях забелязала, щях да алармирам. Естествено, че знам какво се приема в общинския съвет. Първият човек, който ги вижда, съм аз. Вече три мандата съм ръководител, сподели Германова.

В коментар на обвиняванията, че са превеждани суми за строителни действия за физическо лице, което няма нищо общо с компанията, която извършва плана, тя изясни, че общинският съвет не е надзорен орган. " Ние не направляваме по какъв начин и по какъв метод и на кого са преведени средствата ", изясни Германова.

Според Светлана Лулева, общински консултант от ГЕРБ в община Созопол, следствието против кмета на Созопол Панайот Рейзи не е " някакъв огън " (приятелски) . Повдигнато е обвиняване, краткотрайно е отхвърлен от поста си, кметсткото място не го е напуснал, увери Лулева.

В телефонен диалог кметът Панайот Рейзи разгласи, че не се усеща отговорен, само че излиза в отпуск до юни. Запитан за оставката, защото първичната информация бе, че е подал оставка и от кметския стол, и от партията, Рейзи съобщи, че решил: " По-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и структурата в Созопол, на която съм ръководител. Обжалвал съм, на 16-ти ще има второ дело. Няма разнобой с партия ГЕРБ ", увери той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР