Парите трябва да работят за Украйна, а нови санкции срещу

...
Парите трябва да работят за Украйна, а нови санкции срещу
Коментари Харесай

Г-7 умува как да отключи замразените руски активи и да отреже от петрола на Иран

Парите би трябвало да работят за Украйна, а нови наказания против Техеран ще би трябвало да понижат потенциала му за експорт на петрол, настояват Г-7
Съединени американски щати и съдружниците им от Г-7 не престават да преглеждат необятен диапазон от благоприятни условия, с цел да отключат цената на близо 300 милиарда $ замразени съветски активи, с цел да оказват помощ на Украйна. Това съобщи във вторник на конференция на конференция в коридорите на Пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон финансовата министърка Джанет Йелън, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Йелън акцентира, че Съединени американски щати и Г-7 са безусловно ангажирани с поддръжката си за Украйна и прикани Конгреса да утвърди военната и бюджетна помощ. Тя изрази опасенията си, че Русия може да бъде окуражена от дебатите в Съединени американски щати по отношение на помощта за Украйна и Москва да си намерения, че Киев към този момент не разполага с световна поддръжка.

Финансовата министърка предизвести също, че Съединени американски щати имат намерение да наложат нови наказания на Иран през идните дни поради невижданата им офанзива против Израел и тези наказания ще имат за цел да понижат потенциала на Техеран да изнася нефт. Известно е, че основен вносител на ирански нефт е Китай.

" По отношение на глобите, сигурно чакам, че ще въведем спомагателни наказания против Иран през идните дни ", съобщи още Йелън.

Не планираме авансово санкционните ни принадлежности. Но всички варианти за спиране на финансирането на тероризма остават на масата, добави тя.

Джанет Йелън напомни, че американското финансово министерство и Държавният департамент към този момент са предприемали ограничения в предишното, с цел да се оправят с " дестабилизиращото " държание на Иран, намалявайки опциите му за експорт на нефт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР