Парите са открити в товарни автомобили Митнически служители от Териториална

...
Парите са открити в товарни автомобили Митнически служители от Териториална
Коментари Харесай

Хванаха 90 000 недекларирани британски лири при проверки на „Дунав мост 2”

Парите са открити в товарни коли
Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000 недекларирани английски лири при две инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин.

На 15.12.2021 година митнически инспектори стопират влизащ в страната товарен автомобил. Водачът декларира, че транспортира групажна стока от Англия за Ирак. При последвала инспекция в чекмедже на хладилния долап митническите чиновници намират найлонов плик с британски лири в купюри от 10, 20 и 50.

При изброяването им в наличието на лидера се открива, че сумата е в размер на 55 000 лири. За валутата лидерът не има банков или различен разплащателен документ и декларира, че това са средства на неговата фамилия, оповестяват от Митниците.

Сумата обаче не е заявена, заради което му е формиран акт за определяне на административно нарушаване на Валутния закон.

За поръчителство на санкцията по акта с квитанция са арестувани 1600 евро.

Два дни по-късно, на 17.12.2021 година митнически чиновници стопират различен влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин товарен автомобил. Водачът пътува от Англия за Турция и декларира, че няма нищо за обявление. При последвалата инспекция обаче митническите чиновници намират под пасажерската седалка черен найлонов плик с английски лири. При изброяване се открива, че сумата е 35 000 лири.

И този лидер обяснил, че това са средства на неговата фамилия, за които обаче не има банков или различен разплащателен документ и не ги е заявил. Съставен е акт за определяне на административно нарушаване на Валутния закон, като с квитанция е арестувана сумата от 3000 лева за поръчителство на възможни санкции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР