Парите са един от факторите в човешкия живот, създаващи най-много

...
Парите са един от факторите в човешкия живот, създаващи най-много
Коментари Харесай

Как да постигнете финансовите си цели – план стъпка по стъпка

 Парите са един от факторите в човешкия живот, създаващи най-вече стрес. Много хора се тревожат за това по какъв начин да покрият разноските си и имат възприятието, че нямат надзор върху финансите си . Въпреки че всички биха желали да реализират финансова непоклатимост , за множеството това се оказва компликация и се отхвърлят още преди да са пробвали.

Истината е, че даже да нямате огромни доходи, има по какъв начин да контролирате финансите си и да подобрите положението си. Основополагащо за това е определянето на реалистични финансови цели . Сигурни сме, че доста от вас просто не знаят от къде да стартират. За да разберете по какъв начин да определите и постигнете финансовите си цели, просто продължете да четете.

Какво са финансови цели?

Преди да започнете да работите за тях, би трябвало да разберете какво са финансовите цели. По създание това са целите, които сте си сложили, за да подобрите финансовото си положение . Обикновено този развой е обвързван със икономисване и харчене на пари. Всеки човек има разнообразни цели, тъй като всеки има разнообразни цели. Целите могат да се трансформират с времето, тъй като целите могат да се трансформират въз основа на протичащото се в живота ви.

Когато не си поставяте финансови цели, в последна сметка даже не осъзнавате защо харчите парите си. Финансовите цели са значими, тъй като Ви оказват помощ да постигнете съответен резултат и да създадете развой, с който малко по малко да получите мечтаните резултати. Те оказват помощ да устоите на импулсивни покупки, като в същото време следите количеството и местата, на които харчите парите си.

Как да създадете финансови цели?

Един от най-хубавите способи да определите кои цели са най-хубавите за Вас, е като си зададете някои определящи въпроси. Опитайте се да си отговорите на следните от тях:

- Когато мислите за бъдещето си, кое е най-важно за Вас? Бихте ли предпочели да имате нова къща, нова кола или да можете да се пенсионирате рано?

- Когато се пенсионирате, без значение на каква възраст, къде желаете да живеете? Искате ли да останете в страната, в която живеете сега?

- Искате ли да нямате задължения, когато се пенсионирате? Искате ли да нямате задължения в този момент?

- Какви са непосредствените Ви потребности през днешния ден? Имате ли сметки, които не са платени? Имате ли потребност от нови уреди или ремонт на дома? Имате ли потребност от нова кола?

- Какви желаете да са Вашите финанси след пет години? Искате ли да имате избрана сума пари в спестовната си сметка?

- Имате ли потребност от съответна облага сега?

След като отговорите на тези въпроси, би трябвало да създадете проект , към който можете да се придържате. Ако желаете да можете да се придържате към проекта си, би трябвало да го извършите допустимо най-гъвкав. След като разберете къде желаете да отидете, определете стъпките, които да предприемете, с цел да стигнете до мястото, където желаете да бъдете.

Стъпка 1: Изберете времето за реализиране на задачата си

След като сте определили каква желаете да бъде Вашата цел, би трябвало да определите какъв брой време желаете да Ви отнеме, с цел да я постигнете. Целта може да диктува продължителността, да вземем за пример, в случай че се ожените и желаете да спестите избрана сума пари, Вие сте обвързани от датата на сватбата си. Може да имате други цели, които да Ви дадат малко повече еластичност в избора на времето за реализиране.

Краткосрочни цели

Има краткосрочни цели, които желаете да се случат за малко време. Това може да включва закупуване на мебели, усъвършенствания в дома или обмисляне и икономисване за почивка. Може също да имате краткосрочна цел да изплатите дълг, да създадете бюджет или да намалите разноските си.

Цели със междинна дълготрайност

Има средносрочни цели, които нормално лишават от 3 до 10 години. Някои цели, които попадат в тази категория, може да са икономисване на пари за закупуване на къща, погашение на, икономисване за вашата женитба или предприемане на дълга мечтана почивка. Друга цел в средносрочен проект е да  измислите метод да имате повече от един поток от приходи. Това не значи да работите повече часове на настоящата си работа. Може да значи да намерите метод да спечелите пари, правейки нещо, което обичате или да започнете непряк бизнес.

Дългосрочни цели

Най-честата дълготрайна цел е икономисване за пенсиониране. Никога не сте прекомерно млади, с цел да започнете да спестявате за пенсионирането си. Всички тези пари ще Ви бъдат от изгода в дълготраен проект. Друга дълготрайна цел може да бъде да изплатите къщата си и да елиминирате всичките си задължения да имате избрана сума пари в незабавен фонд.

Стъпка 2: Опишете финансовите си цели на хартия

Чували ли сте в миналото, че една мисъл не е действителна, до момента в който не я изпишете на хартия? Има нещо в акта на записване на вашите цели, което ги кара да станат действителни и нещо, което Ви подтиква да работите за тях. Когато запишете задачите си, това Ви принуждава да мислите за тях и да изясните желанието си. Дори в случай че никой различен с изключение на вас не ги види, би трябвало да извършите стъпката.

Не единствено би трябвало да запишете задачите си, само че и би трябвало да запишете стъпките, които планирате да предприемете, с цел да стигнете до там. В допълнение към това, Вие също би трябвало да се ангажирате с времева линия. Може да не съумеете да се ангажирате с точни дати, като да вземем за пример 1 юни тази година, само че може да си кажете, че след една година, ще отбележите резултатите си.

Стъпка 3: Приоритизирайте задачите си

Ако желаете да постигнете финансовите си цели, ще би трябвало установите кои от тях са с приоритет. Трябва да започнете с значимите от тях. Отговорихте на лист с въпроси нагоре, с цел да Ви помогне да определите кое е най-важното за вас сега. Трябва да имате поради, че това, което е значимо за Вас в този миг, може да не е това, което е значимо за Вас след две години. Тъй като събитията в живота се трансформират.

Също би трябвало да определите кое е важноза самите Вас, а не кое е значимо за някой различен. Трябва да извършите това, което е във Ваш интерес, а не в полза на другите хора.

Не се тревожете, в случай че задачите се трансформират. Няма такова значение дали те се трансформират, тъй като Вие сте се трансформирали или под някакво външно въздействие. Не би трябвало да се придържате към задачата единствено тъй като чувствате някаква потребност да постигнете тази цел. Не бъдете толкоз упорити. Оставете тази цел и изберете друга, която има по-голям смисъл за вас сега.

Стъпка 4: Създайте своя бюджет

Това е тематика, за която множеството хора не обичат да приказват. Трябва да сте почтени със себе си, като осъзнаете, че постигането на финансовите цели е обвързвано със основаване на бюджет. Бюджетът ще Ви помогне да получите надзор върху финансите си. Ако сте решили, че финансовата цел е да спестите пари за закупуване на къща, по какъв начин можете да очаквате да спестите пари, в случай че не обръщате внимание на разноските си. Бюджетът е просто метод да наблюдавате приходите и разноските си и това по какъв начин харчите парите си.

Стъпка 5: Изплатете задълженията си

Чудесен метод да постигнете финансовите си цели е да изплатите задълженията си допустимо най-бързо. Не е загадка, че прекомерно огромният дълг Ви възпира да реализирате доста хрумвания, тъй че би трябвало да работите интензивно, с цел да се освободите колкото се може по-бързо от него. След като създадете бюджета си и намалите разноските, изплатете заемите със спестените.

Има доста способи да постигнете финансовите си таргети. Стъпките, които изброихме сигурно биха Ви помогнали по пътя към триумфа. Създайте своите благоприятни условия и се концентрирайте върху постигането им и ще започнете да виждате невероятни резултати.

Статията е готова за вас от финансовият екип на:

Кеш Кредит Варна Център / гр. Варна, бул. Сливница 91

Кеш Кредит Варна Д-р Пискюлиев / гр. Варна, ул. Д-р Пискюлиев 88

Кеш Кредит Варна Чаталджа / гр. Варна, ул. " Чаталджа “ 20, вх. А, сутерен

0800 200 88
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР