Парите по програмата за хуманитарно подпомагане на бежанците с временна

...
Парите по програмата за хуманитарно подпомагане на бежанците с временна
Коментари Харесай

Хотелиери: Орязаха ни помощите за бежанците 


Парите по програмата за филантропично подкрепяне на бежанците с краткотрайна протекция са фрапантно орязани, настояват хотелиери по добруджанското Черноморие.

Основната причина съгласно тях е тромавата процедура и неналичието на добра връзка с министерството. Никакво или отчасти заплащане е направила страната. Според хотелиери 30% от действителните нощувки са верифицирани за юли, а дължимите суми варират в порядъка на 200 000 лв..

Половин юни, юли и август не са били заплатени. А като съществена причина показват връзката с Министерството на туризма. В един от хотелите при осъществени 6000 нощувки на бежанци, приети са едвам 1500.
За юни въобще не е платена храната им. Сред другите проблеми е, че когато бежанци стартират работа и имат трудов контракт, само че не уведомят мястото за настаняване, хотелът не може да получи подкрепяне, предава Нова тв.

Според Мария Петрова, шеф на кабинета на министъра на туризма, има постъпили към 900 тъжби. " Екипите вършат 32 контроли по отношение на помощта за бежанците. Преместването на украинците от едно място в друго е допустимо да аргументи комплициране.

Снощи внесохме доплащанията за юни и юли, те са към 3 млн. лв., евентуално ще има и още едно заплащане. Трябва да намерим метод за поетапна интеграция на бежанците ", съобщи тя. И добави, че до края на седмицата ще има съответни отговори за какво има несполучливи верификации и ще има опция за корекция на данните.

По думите на доцент Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма има старания от страна на министерството, с цел да бъде изрядно. " Програмата беше финансова инжекция за хотелиерите. Много е добре, че беше продължена ", счита той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР