Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви

...
Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви
Коментари Харесай

Адвокатът на обвинения за помагач на убийството в София: Парите не може да са единственият мотив

Парите не може да са единственият претекст. Имало е някакви предишни взаимоотношения сред убития и обвинявания за неговото ликвидиране. Има ли са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес проекти. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лв. няма по какъв начин да причиниш такова закононарушение.

 

Това сподели Кристиан Мирчев, юристът на обвинявания за помощник на убийството, при което елементи от тялото на 41-годишен мъж бяха открити в шахта в центъра на столицата Константин Суботинов в ефира на bTV.

 

" В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този миг аз не познавах никого от фамилията му. Към сегашния миг не съм осведомен с съответни елементи “, сподели Мирчев.

 

" Това, което ми бе обяснено от майка му и притеклата му Тереза е, че от към 5 години контактува с обвинявания за убийството на Кристиян Пеев Веско Вълчинов. Били са сътрудници в барманството и след това става по-близки “, уточни той.

 

" Не ми е известна повода, която е стимулирала Константин да тръгне да оказва помощ по този метод. Единствено знам, че не е знаел безусловно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин идва вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става “, описа юристът.

 

" Житейската логичност е да се обърне незабавно към полицията. Но всеки би реагирал друго в една такава обстановка. Моят клиент е упрекнат, че след осъществяването на закононарушение е спомагал за укриване. Не е взел участие в самото осъществяване. Не е взел участие в разчленяването на тялото. Той не е помощник, а е упрекнат за персонално укривателство “, акцентира юристът Кристиан Мирчев

 

" Предполагам, че Константин е имал въздействие от страна на Вълчинов. Аз не си изяснявам какъв е претекстът да стартира да оказва помощ. Предполагам, че когато е отишъл в жилището му е оказано въздействие, че е съизвършител “, съобщи той.

 

По думите му Константин ще понесе наказателна отговорност за това, което е направил. " На мнение съм, че би трябвало да се разграничат дейностите на двамата. Всичките му другари го разказват като доверчив и добър човек “, безапелационен бе юристът.

 

" Когато майка му ме потърси ми сподели, че от три дни не се била хранила, наподобява доста зле. Жената е извънредно шокирана и не може да повярва какво се е случило. Тя не оправдава сина си “, сподели още той.

 

Кристиан Мирчев разкри, че след съвещанието на съда във вторник Константин го помоли да не апелира решението на СРС, с което му е взета мярката задържане под стража. " Тоест той осъзнава виновността си и най-вероятно е почнал коригиращ развой с разкайване. Днес ще го посетя в ареста “, сподели юристът.

 

" От психична гледа точка може да има потрес в първия миг. Но съгласно мен тук става въпрос за двама приключени психопати, тъй като не може да извършиш едно такова действие, да видиш резултат от него и по-късно да имаш целенасочени дейности да го укриваш. Всичко това опонира на естествената психична логичност “, съобщи от своя страна психиатърът Веселин Герев.

 

" Това е по този начин, тъй като в последните години отгледахме едни систематични патологични психопати. Фактите по случая приказват, че става въпрос за особена свирепост “, уточни той.

 

" Психопатията е недостатък на характера. Между двамата съществуват тежки прочувствени или финансови зависимости. Според мен по-вероятно са прочувствени, тъй като единствено там се появява импулса за такава помощ “, сподели Герев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР