Парите не може да са единственият мотив, имало е някакви

...
Парите не може да са единственият мотив, имало е някакви
Коментари Харесай

Адвокатът на Константин Суботинов: Не може за 2000 лева да причиниш такова престъпление

Парите не може да са единственият претекст, имало е някакви предишни взаимоотношения сред убития и обвинявания за неговото ликвидиране. Имали са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес проекти. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лв. няма по какъв начин да причиниш такова закононарушение.

Това сподели юристът на обвинявания за помощник на убийството, при което елементи от тялото на 41-годишен мъж бяха открити в шахта в центъра на столицата Константин Суботинов Кристиан Мирчев пред bTV.

„ В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този миг аз не познавах никого от фамилията му. Към сегашния миг не съм осведомен с съответни елементи “, сподели Мирчев.

По думите му това, което знае от майката на мъжа и приятелката му, Тереза, е, че от към 5 години контактува с обвинявания за убийството на Кристиян Пеев Веско Вълчинов. Те са били сътрудници в барманството, а след това са станали по-близки.

„ Не ми е известна повода, която е стимулирала Константин да тръгне да оказва помощ по този метод. Единствено знам, че не е знаел безусловно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин идва вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става “, описа юристът.

Според Мирчев всеки би реагирал друго в една такава обстановка.

„ Житейската логичност е да се обърне незабавно към полицията. Но всеки би реагирал друго в една такава обстановка. Моят клиент е упрекнат, че след осъществяването на закононарушение е спомагал за укриване. Не е учудвал в самото осъществяване. Не е взел участие в разчленяването на тялото. Той не е помощник, а е упрекнат за персонално укривателство “, акцентира юристът.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР