Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви

...
Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви
Коментари Харесай

Адвокатът на Суботинов: 2000 лева няма как да са причината за такова брутално престъпление

Парите не може да са единственият претекст. Имало е някакви предишни взаимоотношения сред убития и обвинявания за неговото ликвидиране. Има ли са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес проекти. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лв. няма по какъв начин да причиниш такова закононарушение.

Това сподели юристът на обвинявания за помощник на убийството, при което елементи от тялото на 41-годишен мъж бяха открити в шахта в центъра на столицата Константин Суботинов Кристиан Мирчев в предаването „ Тази заран “.

„ В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този миг аз не познавах никого от фамилията му. Към сегашния миг не съм осведомен с съответни елементи “, сподели Мирчев.

„ Това, което ми бе обяснено от майка му и притеклата му Тереза е, че от към 5 години контактува с обвинявания за убийството на Кристиян Пеев Веско Вълчинов. Били са сътрудници в барманството и след това става по-близки “, уточни той.

„ Не ми е известна повода, която е стимулирала Константин да тръгне да оказва помощ по този метод. Единствено знам, че не е знаел безусловно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин идва вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става “, описа юристът.

„ Житейската логичност е да се обърне незабавно към полицията. Но всеки би реагирал друго в една такава обстановка. Моят клиент е упрекнат, че след осъществяването на закононарушение е спомагал за укриване. Не е учудвал в самото осъществяване. Не е взел участие в разчленяването на тялото. Той не е помощник, а е упрекнат за персонално укривателство “, акцентира юристът Кристиан Мирчев.

„ Предполагам, че Константин е имал въздействие от страна на Вълчинов. Аз не си изяснявам какъв е претекстът да стартира да оказва помощ. Предполагам, че когато е отишъл в жилището му е оказано въздействие, че е съизвършител “, съобщи той.

По думите му Константин ще понесе наказателна отговорност за това, което е направил. „ На мнение съм, че трябва да се разграничат дейностите на двамата. Всичките му другари го разказват като доверчив и добър човек “, безапелационен бе юристът.

„ Когато майка му ме потърси ми сподели, че от три дни не се била хранила, наподобява доста зле. Жената е извънредно шокирана и не може да повярва какво се е случило. Тя не оправдава сина си “, сподели още той.

Кристиан Мирчев разкри, че след съвещанието на съда във вторник Константин го  помоли да не апелира решението на СРС, с което му е взета мярката задържане под стража. „ Тоест той осъзнава виновността си и най-вероятно е почнал коригиращ развой с разкайване. Днес ще го посетя в ареста “, сподели юристът.

„ От психична гледа точка може да има потрес в първия миг. Но съгласно мен тук става въпрос за двама приключени психопати, тъй като не може да извършиш едно такова действие, да видиш резултат от него и по-късно да имаш целенасочени дейности да го укриваш. Всичко това опонира на естествената психична логичност “, съобщи от своя страна психиатърът Веселин Герев.

„ Това е по този начин, тъй като в последните години отгледахме едни систематични патологични психопати. Фактите по случая приказват, че става въпрос за особена свирепост “, уточни той.

„ Психопатията е недостатък на характера. Между двамата съществуват тежки прочувствени или финансови зависимости. Според мен по-вероятно са прочувствени, тъй като единствено там се появява импулса за такава помощ “, сподели Герев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР