Парите на НЗОК да не се разпределят под натиск. За

...
Парите на НЗОК да не се разпределят под натиск. За
Коментари Харесай

Парите на НЗОК да не се разпределят под натиск, иска Лекарският съюз

Парите на НЗОК да не се разпределят под напън. За това упорства Българският лекарски съюз в публикувана до медиите позиция.

Тя е изразена по отношение на популяризираното измежду шефове на лечебни заведения от управлението НЗОК изказване, че БЛС отхвърля да подпише Анекс към НРД 2020-2022, обвързван с изплащането на 100% на месечните бюджети на лечебните заведения.
 Джипитата: Невъзможно е да изписваме безвъзмездни коронавирус медикаменти незабавно Джипитата: Невъзможно е да изписваме безвъзмездни коронавирус медикаменти незабавно
" За момента системата ни не работи поради огромният напор от хора, които желаят зелените документи, които идват за ваксина, не мога до...

" БЛС не е осведомен с плановете и изчисленията, свързани с предлагането на НЗОК. До съсловната организация е изпратено писмо, в което в един ред е посочено, че всяка болница, в която 10% от леглата й, избрани за Ковид-пациенти, са заети ще получи цялостните си бюджети за септември, октомври и ноември месец. Така според това предложение: болница, с избрани 10 кревати за лекуване на Ковид-пациенти, която е приела даже един пациент, ще получи, без да е належащо да работи и да регистрира активност от този миг нататък ", написа в позицията.

" Въпреки очевидната неправда и неплатежоспособност, заложена в предлагането на НЗОК, изхождайки от затрудненото състояние на всички лечебни заведения в страната, в това число на сътрудниците от първичната и профилираната извънболнична помощ, Български лекарски съюз би подкрепил очертаващата се към края на годината спестовност от 110 млн.лв. в Болнична помощ да бъде авансово разпределена по месечните бюджети и изплатена на 100% на лечебните заведения. Предлагаме още: същият метод да бъде прибавен и по отношение на изпълнителите от първичната и профилираната здравна помощ, където очертаващите се икономии са: за ПИМП – 17 млн.лв., за СИМП – 27 млн. лева ", се споделя още в известието.

Лекарският съюз упорства за разпределението на средствата по лечебни заведения до края на годината, които да бъдат разисквани сред Надзорния съвет на НЗОК и УС на БЛС на обществена, открита среща, предавана онлайн в действително време.

" БЛС няма да разреши да бъде изнудван с пиарски подходи и всяване на суматоха измежду лечебните заведения от страната. Парите на НЗОК не са благосъстоятелност на Надзорния съвет или на шефа на Касата, с цел да бъдат разпределяни еднолично и под напън. Български лекарски съюз извършва и ще продължава да извършва законовите си функционалности за законосъобразното разпределение и разходване на тези средства ", показват от организацията.
 В РЗОК - Пловдив на работа със зелен документ или негативен тест В РЗОК - Пловдив на работа със зелен документ или негативен тест
В РЗОК - Пловдив от през днешния ден е в действие заповед на шефа на НЗОК, с която се се вкарва условието за „ зелен документ “ или...

Лекарският съюз е подготвен при подозрение за злоупотреби и опит за прикриване на средства от страна на управлението на НЗОК да сезираме способените органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР