Парите на държавата трябва да се фокусират върху бедните хора,

...
Парите на държавата трябва да се фокусират върху бедните хора,
Коментари Харесай

Никола Янков: С хеликоптерни пари държавата субсидира най-заможните българи

Парите на страната би трябвало да се концентрират върху бедните хора, които и в този момент са на обществени помощи

"По-точната дефиниция в тази ситуация е антикризисни ограничения, не антиинфлационни, тъй като те са обществени стратегии за подкрепяне на приходите на популацията. Те обаче са замислени като много необятни ограничения без съответна цел за съответна група от нуждаещи се жители. Субсидирайки артикули като бензин, дизел, парно, ние субсидираме хората с най-голямо ползване, които са по-заможните ".

Това разяснява пред Никола Янков, създател и притежател на Експат Капитал, някогашен зам.-министър на стопанската система и на превоза.

По думите му би трябвало да се концентрират парите на страната единствено върху бедните хора, които и в този момент са на обществени помощи:

"За да могат тези хора да усетят по джоба си няколко стотин лв. помощи на месец, а не 20-30 лв., както ще се получи сега, когато с хеликоптер раздава пари на всички, субсидирайки по този метод потреблението на най-заможните българи ".

Никола Янков дефинира настояванията на бизнеса като политически:

"Тази част от бизнеса, която сега стачкува и се пробва да извива ръцете на държавното управление, не е показаната част от българския бизнес. Много огромна част от бизнеса няма потребност от помощ от страната или е подготвен да се оправя независимо, като трансферира разноските, които са се нараснали, в цената на своите артикули и услуги. Така се прави в една естествена пазарна стопанска система, в това число и в Европа. Държавната помощ е неразрешена от Европейски Съюз, тъй като ние се конкурираме с техните артикули и услуги ".

Той акцентира, че страната може да помогне на бизнеса, като субсидира нови работни места, само че "ние такива ограничения не виждаме ".

"Няма за какво транспортните компании да стачкуват. Това е в рубрика "политически митинг ", сподели още Янков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР