Парите на държавата ще са на фокус и по време

...
Парите на държавата ще са на фокус и по време
Коментари Харесай

В НС обсъждат удължаване на Бюджет 2021, Асен Василев представя Бюджет 2022

Парите на страната ще са на фокус и по време на днешното съвещание на депутатите. Народните представители ще обсъдят и гласоподават на второ четене решение, с което да удължат до края на март действието на бюджета за миналата 2021-ва година.

Това решение се постанова, тъй като към момента няма признат бюджет за актуалната година. Обещанията на държавното управление са, че до края на този месец бюджетът ще бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание. И признат до края на февруари.

Асен Василев показва параметрите на Бюджет 2022
Параметрите на тазгодишния бюджет ще бъдат показани от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. За първи път от 25 години насам страната ни влезе в новата година без призната финансова рамка.

В препоръчаните текстове се чака да залегнат съществени политики, по които има консенсус. Ключовите промени за годината обаче ще бъдат вписани в бюджет с актуализация през юли.

Още по време на съдружните договаряния стана ясно, че лятото ще бъде направена актуализация на финансовата рамка, в който ще залегнат основните промени. Дотогава се чака в пакета от бюджетни закони да бъдат изчислени основни индикатори и да залегнат промени, по които има единодушие.

Най-вероятно новият бюджет ще е в действие от април, като до края на март ще са в действие текстовете за удължение на избрани членове на миналогодишния бюджет.

Очаква се с предложенията на финансовото министерство да се дефинира новият предел на минималната работна заплата, като най-вероятно той ще бъде 710 лв..

През пролетта следва и заплащането на дългови падежи, само че упованията са за задачата да бъдат употребявани ресурсите на фискалния запас. Прибягването до външните интернационалните пазари за вдишване на нов дълг ще бъде след средата на годината.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР