Парите ми стигат, не мога и не обичам да се

...
Парите ми стигат, не мога и не обичам да се
Коментари Харесай

Йълдъз Ибрахимова с две пенсии - и българска, и турска

" Парите ми стигат, не мога и не обичам да се окайвам от някакви неналичия. Липсват ми единствено обичаните хора, които в никакъв случай не мога към този момент да прегърна - брачният партньор ми Али Динчер и майка ми, която умря предходната година ". Това споделя огромната изпълнителка Йълдъз Ибрахимова, която всяка година си идва лятото у нас, да нагледа къщата си в Силистра.

Миналата година тя направи даже концерт там, а щерка й Суна Динчер реализира мастър клас по контрабас в Нов български университет.

" За пари не обичам да приказвам. Получавам и българска, и турска пенсия. Внасях си в Турция и за в допълнение пенсионно обезпечаване, получавам пари и от брачна половинка ми като вдовица ", с усмивка споделя Йълдъз. " Аз постоянно си пристигам с разнообразни планове, въпреки всичко пребивавам в прилежаща страна. Голяма част от моите родственици са пръснати по света. Брат ми живее в Щатите, имам братовчеди в Тунис, в Израел, във Франция и сме доста задружни ", смее се Йълдъз.

С днешна дата тя е удовлетворена и че 26-годишната й щерка Суна ще продължи образованието си, което бе " замразила ", откакто си счупи рамото при рухване на зимна пързалка. " Тя учи в Бирмингам и ще продължи там. В началото я записахме да свири на виолончело, само че в пубертета много израсна и сътрудници ме посъветваха да го сменим с контрабас. Щастлива съм, че в този момент я канят в разнообразни оркестри и кариерата й се развива добре ", споделя Йълдъз пред " България Днес ".

71-годишната джаз изпълнителка няма в никакъв случай да не помни по какъв начин преди години е пяла със самия Путин на концерт. " Беше Седмица на българската просвета в Москва и трябваше да я открия с концерт. По това време президент беше Георги Първанов. След концерта имаше коктейл, на който присъствах. В залата имаше пиано и Путин седна да свири. Имаше извънредно богата музикална просвета и двамата изпяхме " Очи чьорнье " по негово предпочитание ", споделя Ибрахимова.

Тя не обича да си напомня времето на " възродителния развой ", когато името й е заменено на Сузана Ерова, само че от този момент избира да има вяра най-много в себе си, а не на непозната мощ. " Не се апелирам нито на Господ, нито на Аллах. Уважавам религията и имам вяра на младежите. Те са бъдещето и нека то да е по-добро от през днешния ден ", твърди Йълдъз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР