Парите, които ще бъдат похарчени за букети за 15 септември,

...
Парите, които ще бъдат похарчени за букети за 15 септември,
Коментари Харесай

Учители призовават: Дарете парите за букети за потопените села

Парите, които ще бъдат изхарчени за букети за 15 септември, да бъдат дарени за потопените села в Карловско. Такива начинания подеха в школа в страната, както и персонално преподаватели, които желаят да оказват помощ с каквото е нужно на учебните заведения и детските градини след потопа, написа „ Труд “.

Темата бе част от дневния ред на Националния съвет на профсъюз “Образование ”, който се състоя през днешния ден в наличието на служебния министър на образованието проф. Сашо Пенов, заяви за “Труд ” ръководителят на синдиката Юлиян Петров.

Въпреки че няма самодейност на национално равнище, по места към този момент се провеждат. Най-сериозна акция тече в Пловдивско. Там Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов ” прикани: “Вместо цвете, подари вяра! ”.

“Свързахме се с сътрудници от образователни заведения в общините Карлово и Марица и помолихме да ни дават лист с учебниците, по които работят, с образователни пособия и принадлежности, от които имат потребност ”, сподели шефът на гимназията Веселина Карапеева.

Към самодейността се причислява и районната конструкция на Синдиката на българските учители. На самия 15 септември в Математическата гимназия ще се събират хранителни артикули, училищен принадлежности, консерви с храна, вода, както и ще се купят учебници за децата от засегнатите села.

Подобна е акцията и на 125 Средно учебно заведение “Боян Пенев ” в София. Те се решили да оказват помощ на наводненото читалище “Пробуда 1899 ” в село Каравелово. На първия образователен ден в двора на учебното заведение ще има сложени кутии, в които всеки ще може да подари за самодейността “Букет от съпричастие ”.

Асеновградски учебни заведения също имат благотворителната самодейност в поддръжка на потърпевшите хора, чиито домове потънаха в тиня. “Цветя не взимай ти, а положително направи ” е акция на ОУ “Отец Паисий ”. ”Който желае, може да подари средства за подкрепяне на потърпевшите от пороите села в община Карлово ”, споделят от школото. Кутията за дарения е във фоайето им до 16 септември.

Призив към родителите да дарят парите за букет насочи и млад преподавател от варненска гимназия във фейсбук. „ Нека създадем организация и подготвим кутия за дарения, в която да съберем сумата. Събраните средства ще преведем по дарителската сметка на община Карлово. Заедно можем, тъй като няма нищо по-силно от обединяването! “

Часове по-късно постът бе заличен, само че родители драговолно подеха концепцията с уточнението, че към дарението всеки може да прибави и цвете за обичания преподавател. Към момента няма формален апел от варненски учебни заведения децата да не носят букети на 15 септември.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР