Парите идват при едни хора като манна небесна, а при

...
Парите идват при едни хора като манна небесна, а при
Коментари Харесай

Какво казва отношението ви към парите за вас

Парите идват при едни хора като манна небесна, а при други непрекъснато закъсняват или въобще не помнят да ги навестят.
Едни харчат все едно нямат пръсти, а други се чудят по какъв начин да спестят нещо за черни дни.
Истината е, че ръководството на парите не отразява единствено финансовото положение на даден субект, а и разкрива много черти от характера му. Например какви страхове има.

Може да ви припомнят за предишното
Някои фамилии не могат да си разрешат да купуват нещата, които детето им желае. Може би като дребна сте видяла хубава рокля в магазина, само че родителите ви не са имали задоволително пари, с цел да я купят. Или в действителност сте желали да се научите да свирите на пиано, само че мама и баща не са имали задоволително пари за учител. Този тип обстановки могат да оставят прочувствени белези и да ви накарат да се чувствате несигурни и засрамени, защото вие не сте имали движимостите, които са имали вашите връстници. И може да внесете тази неустановеност в живота си като възрастни. Така че, когато пораснете и станете финансово постоянни, може да почнете да купувате неща, които не сте имали в предишното, даже и да не са ви нужни.

Парите демонстрират какво мислите за себе си
Ако се чувствате способени да се занимавате с финансови въпроси, най-вероятно сте убеден човек. Не се плашите да инвестирате, да стартирате бизнес инициативи или да се справите с избрани финансови провокации, които може да се появят по пътя. Но в случай че постоянно се страхувате да не загубите пари и предпочитате да ги държите на едно място, това може да значи, че не сте сигурни в себе си. Ако не може да се доверите на по-сложни финансови въпроси, евентуално се колебаете и във взимането на ежедневни решения, несвързани с пари.

Може да разкрият страховете ви
Всички от време на време мислим по какъв начин би се трансформирал животът ни, в случай че внезапно загубим всичките си пари. А опитът да си представим тази обстановка може да разкрие най-големите ни страхове. Може би сте загрижени за здравето си и загубата на пари ще значи, че не може да платите за несъмнено лекуване. Или желаете децата ви да отидат в добър университет и желаете да ги подкрепите, което няма да може да извършите, в случай че банкрутирате. Или може би постоянно сте желали да накарате родителите си да се гордеят с вас и се страхувате да не ги разочаровате, имайки финансовите си проблеми. Парите разкриват това, което цените и какво не желаете да губите при никакви условия.

Може да ви дадат визия за бъдещето
Това, което вършиме с парите си, може да разкрие вашите желания. Ако сте някой, който в никакъв случай не е бил финансово обезпокоен и чиито родители са могли да си разрешат да купят всичко, което желаят, може да бъде по-амбициозен. Доброто финансово положение дава чувство в детството, че фантазиите постоянно се сбъдват, а това може да даде сигурност на индивида, че ще успее да реализира всичко, което си науми. За разлика от това дете, чиито фантазии рядко се сбъдват, може да порасне, смятайки, че в никакъв случай няма да реализира триумф в области, които го интересуват. Финансовите ограничавания в детството може да бъде спънка в живота на възрастния да направи крачка към реализирането на фантазията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР