Парижката полиция задържа в неделя 175 души на бул. Шанз-Елизе

...
Парижката полиция задържа в неделя 175 души на бул. Шанз-Елизе
Коментари Харесай

Масови арести на протестиращи в Париж

Парижката полиция задържа в неделя 175 души на бул. " Шанз-Елизе " за присъединяване в неразрешена проява, както и за други нарушавания на закона. Това оповестиха от полицейската префектура на френската столица. Според формалния ѝ представител, сега е умерено на основния бул. на столицата.

Въпреки това, скоро по-късно изказване, префектът на Париж Дидие Лалиман персонално дойде на " Шанз-Елизе " и там го освиркваха групи от агресивнонастроени хора. Полицията и жандармерията трябваше незабавно да основат мощен кордон към префекта, до момента в който той даваше изявление за медиите.
 Пищен церемониал на Деня на Бастилията в Париж сподели европейското военно съдействие
Пищен церемониал на Деня на Бастилията в Париж сподели европейското военно съдействие

Ключови европейски водачи се причислиха към президента на Франция Еманюел Макрон

Префектът " със страдание " означи този случай, случил се в деня на националния празник на Франция и парада, извършен в Париж. " След приключването на парада и повдигането на защитата, към 200 души се втурнаха към " Шанз-Елизе ". " Вие сами можете да се уверите, че редът е възобновен , " сподели пред пресата префектът.

По информация на френски медии е арестуван един от водачите на жълтите жилетки Ерик Друе.

" Убеден съм, че проблемите могат да зародят още веднъж довечера [в неделя], само че ние сме подготвени за това и сме задоволително многочислени, с цел да се противопоставим, да пазиме хората и магазините ", акцентира префектът. " Знам, че хората, които се държат по подобен противообществен метод, няма да се успокоят, само че ще се натъкнат на полицията и жандармерията ", предизвести той.
 Полицията в Париж употребява сълзотворен газ против нападателни
Полицията в Париж употребява сълзотворен газ против нападателни " жълти жилетки "

Протестиращите заплашват с огромен митинг на 14 юли, националният празник на Франция

Префектът призна, че по време на протестите " няколко прозорци на " Шанз-Елизе " са счупени, само че магазините не са разгромени ". Той увери туристите, че в този момент могат безвредно да стигнат до " Шанз-Елизе ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР