Париж. В сряда, 9 август, превозно средство се вряза в

...
Париж. В сряда, 9 август, превозно средство се вряза в
Коментари Харесай

Шестима френски военнослужещи пострадаха при нападение с автомобил в предградията на Париж

Париж. В сряда, 9 август, транспортно средство се вряза в група военнослужещи в департамента О дьо Сен, район Ил дьо Франс, Северна Франция. По данни на полицията случаят се е случил към осем часа сутринта. Шестима бойци са потърпевши, като двама от тях са получили съществени пострадвания. В ход е полицейска интервенция за издирването на причинителя, който е избягал. Нападателят и автомобилът, с който бяха ударени бойците, са оповестени за търсене.

Първоначално управляващите се въздържаха от коментар дали става въпрос за съзнателно нахлуване или инцидентен случай. Кметът на Левалоа-Пере Патрик Балкани посочи обаче, че правоохранителните органи нямат подозрения, че става въпрос за „ предумишлено деяние “.
По-късно министърът на защитата Флоренс Парли осъди случилото се като „ нерешителен акт “, който с нищо „ няма да подкопае решимостта на бойците да работят за сигурността на французите ".

Междувременно следствието бе поето от Антитерористичния отдел на Прокуратурата в Париж. Според изказването на магистратите става въпрос за „ опити за убийства… по отношение на терористична акция “.

Нападението е осъществено в миг, в който бойците са напускали постройката на казарма. Военнослужещите са били част от състава на антитерористично поделение, образувано за наблюдаване по улиците след серията офанзиви в Париж от 2015 година

В последно време полицейските чиновници и военните във френската столица постоянно се трансформират в обекти на офанзиви. В нощта на 6 август въоръжен с хладно оръжие мъж се опита да проникне на охраняваната от бойци Айфелова кула в Париж. Военнослужещите са настояли той да съобщи оръжието си, след което са го задържали.

Редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР