Париж ще посрещне Нова година със засилени мерки за сигурност,

...
Париж ще посрещне Нова година със засилени мерки за сигурност,
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в Париж: 12 000 полицаи охраняват френската столица

Париж ще посрещне Нова година със засилени ограничения за сигурност, съобщи ДПА.

Тази вечер във френската столица ще бъдат ситуирани близо 12 000 служители на реда, оповестиха локалните управляващи.
Освен служителите на реда разполагаем ще бъдат още 6000 души, измежду които пожарникари и чиновници на незабавната здравна помощ.

Повече от 147 000 души са ситуирани по цялата страна, уточни френското вътрешно министерство.

Парижкият бул. " Шанз-Елизе ", където се чака да има хиляди празнуващи, ще бъде извънредно добре охраняван.
Равносметката 2018: Скъпите горива отключиха всеобщи митинги и във Франция Париж претърпя невиждано улично неодобрение за последните 40 години
Всеки искащ да бъде на булеварда ще бъде подлаган на предварителна инспекция. Забранено е носенето на стъклени бутилки и фойерверки.

Нова година в Париж се посреща с фойерверки единствено при Триумфалната арка, а в останалата част на френската столица фойерверките и пиратките са неразрешени.
Жълтите жилетки насочиха гнева си против медиите За седма поредна събота напрежението сред протестиращите и силите на реда се подвигна доста внезапно
Освен с възможни терористични закани силите за сигурност във Франция ще би трябвало да се оправят и с евентуални демонстрации на придвижването на " жълтите жилетки ", които се опълчват на промените на президента Еманюел Макрон.

Движението уточни в обществената мрежа, че демонстрацията ще бъде " празнична и без принуждение ". До този миг близо 9000 души са декларирали във Facebook, че ще вземат участие в демонстрацията.
По време на досегашните демонстрации на " жълтите жилетки " в Париж през миналите седмици се стигна до съществени конфликти, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР