Париж ще подпише днес, заедно с още осем държави, нов

...
Париж ще подпише днес, заедно с още осем държави, нов
Коментари Харесай

Осем европейски държави с общ отбранителен механизъм


Париж ще подпише през днешния ден, дружно с още осем страни, нов механизъм за европейско съдействие в региона на защитата – „ Европейска самодейност за намеса “, заяви френският министър на защитата Флоранс Парли в изявление.

В понеделник в Люксембург Германия, Белгия, Дания, Холандия, Естония, Франция, Португалия, Испания и Англия ще подпишат писмо за желанията, сподели тя пред френският всекидневник „ Фигаро “.

Италия, която бе измежду страните, проявяващи интерес към включване в този механизъм, само че която смени държавното управление си, „ обмисля опцията за присъединение, само че не е взела дефинитивно решение “, посочи Парли.

IEI, която президентът на Франция Еманюел Макрон вижда като опция за прогрес в региона на защитата, ще ускори съдействието сред генералните щабове на европейските страни, членуващи в него. Механизмът ще разреши те да реагират дружно по-бързо, отвън рамките на НАТО и Европейски Съюз. Страните, които членуват в него, ще координират своите дейности при планирането на сюжети за обща реакция на евентуални рецесии, които може да застрашат сигурността на Европа. Такива сюжети съгласно министъра на защитата на Франция, са естествени бедствия, интервенция при рецесия, евакуация на жителите на страна – член и други.

Отбраната на Европа изисква обща стратегическа просвета, акцентира Флоранс Парли пред „ Фигаро “. Тя акцентира, че това ще даде опция за по-бърза реакция, защото вземането на решения в границите на Европейски Съюз е още доста постепенно по отношение на спешността на сериозна обстановка, която може да поражда в дадена европейска страна, изяснява тя.

Механизмът съставлява и опция Англия да остане в границите на европейската защита, макар „ Брекзит “. „ Става въпрос за самодейност, която разрешава обединяване на някои страни отвън Европейски Съюз “, акцентира министър Парли. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР