Париж ще бъде парализиран днес от стачка в транспорта, обявена

...
Париж ще бъде парализиран днес от стачка в транспорта, обявена
Коментари Харесай

Париж ще бъде парализиран от най-мащабната транспортна стачка от 12 години

Париж ще бъде неподвижен през днешния ден от стачка в превоза, оповестена като най-мащабната от 12 години, по апела на редица синдикати в символ на митинг против плана за пенсионна промяна на френския президент Еманюел Макрон (повече четете тук), съобщи " Франс прес ".

Изключително усложнен се обрисува да бъде трафикът в метрото, където ще бъдат затворени 10 линии, а други две ще обезпечават минимални услуги и то единствено през пиковите часове. Останалите две линии, които са автоматизирани, би трябвало да действат обикновено, само че евентуално ще бъдат щурмувани от навалицата и бързо претрупани.

Хаос в придвижването се чака и в крайградската железница Ер Е Ер (RER), която свързва центъра на Париж с предградията. Особено наранена ще бъде връзката сред столицата и летището Роаси-Шарл де Гол, най-голямото във Франция със 72 милиона пасажери за 2018 година.

Изцяло са затворени две от районните жп линии, прецизира " Ройтерс ".

Пътуващите за работа в натоварените часове са принудени да търсят различни способи за напредване. " Днес ходя пеш до работа и ще бъда по улиците минимум четири часа ", сподели пред " Ройтерс " 21-годишният Антони, който работи в ресторант в Западен Париж.

Сериозно ще бъде лимитирано придвижването и по автобусните и трамвайните направления, добавя ТАСС. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР