Париж се надява да даде политически тласък на предложението за

...
Париж се надява да даде политически тласък на предложението за
Коментари Харесай

Франция настоява за нов данък върху морския транспорт

Париж се надява да даде " политически подтик " на предлагането за налог върху излъчванията от морския превоз по време на срещата на върха за финансиране на битката с изменението на климата, която ще се организира идната седмица, оповестиха от канцеларията на френския президент, съобщи Агенция Франс Прес.


Президентът Еманюел Макрон е хазаин на конференцията на 22-23 юни, чиято цел е да се преразгледа световната система за помощ за развиване в битката с изменението на климата и бедността.

Две тихоокеански страни, Маршаловите и Соломоновите острови, от години упорстват за въглероден налог от 100 $ на звук за морската промишленост, чиито излъчвания на парникови газове съставляват към три % от общите излъчвания в международен мащаб.

" Надяваме се, че ще дадем същински политически подтик " на предлагането на срещата на върха в Париж, съобщи консултант на Макрон.

" Нуждаем се от нови запаси " за битка с изменението на климата и бедността, защото " потребностите са толкоз големи ", добави той.

Макрон ще бъде хазаин на десетки задгранични водачи на срещата на върха, която има за цел да трансформира интернационалната финансова система, зародила след Втората международна война със основаването на Световната банка и Международния валутен фонд.

Тя се организира две седмици преди срещата на Международната морска организация, организация на Организация на обединените нации, на която се чака да бъде разискван въглеродният налог. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР