ПАРИЖ (Ройтерс) - Холандия ще допринесе със 100 милиона евро

...
ПАРИЖ (Ройтерс) - Холандия ще допринесе със 100 милиона евро
Коментари Харесай

Холандия ще даде 100 милиона евро на чешка инициатива за закупуване на боеприпаси за Украйна

ПАРИЖ (Ройтерс) - Холандия ще способства със 100 милиона евро (108,47 милиона долара) за чешка самодейност за закупуване на муниции за Украйна от страни по света, сподели холандският министър председател Марк Рюте в понеделник.

Рюте приказва след среща в Париж за подсилване на поддръжката за Украйна, защото тя се бори да се бори с нашествието на Русия, свикана от френския президент Еманюел Макрон.

< „ Надявам се, че и други страни ще го последват “, сподели Рюте, който е любимец за идващия общоприет секретар на НАТО. Той сподели, че страните, които ще дават боеприпасите, са поискали да не бъдат разпознати.

Чешкият министър-председател Петр Фиала, също говорейки след срещата в Париж, сподели, че към 15 страни са показали интерес към самодейността, която е фокусирана по отношение на намирането на незабавно нужни артилерийски муниции за Украйна на международните пазари.

„ Няколко страни в разгара на договарянията подписаха самодейността или моите сътрудници ми споделиха, че ще я обсъдят бързо “, Ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР