ПАРИЖ (Ройтерс) - Франция ще изпрати десетки бронирани превозни средства

...
ПАРИЖ (Ройтерс) - Франция ще изпрати десетки бронирани превозни средства
Коментари Харесай

Франция ще предостави бронирани превозни средства на ливанската армия - министър на отбраната

ПАРИЖ (Ройтерс) - Франция ще изпрати десетки бронирани транспортни средства на ливанската войска, с цел да може тя вярно да извършва патрулни задачи в страната, сподели министърът на защитата на Франция в забележки, оповестени в понеделник.

Говорейки с ливанския вестник L'Orient Le Jour след пътешестване до страната, Себастиен Льокорню сподели, че е жизненоважно да се усили ливанската национална войска, с цел да може тя да се координира добре със Съединените щати Мироопазващи сили на нациите, до момента в който напрежението нараства сред Израел и подкрепяната от Иран Хизбула в Южен Ливан.

„ Ще продължим партньорството си с военна техника, изключително за превозването на бойци, предпазени с ризница, което е от основно значение за поддържането на патрули ”, сподели той, добавяйки, че няколко десетки бронирани транспортни средства скоро ще бъдат дадени на ливанската войска.

„ Нашата поддръжка за ливанската войска е в дълготраен проект, без значение от актуалните компликации, ” добави Лекорну. < /p>

Париж също ще обезпечи медикаменти и основава взаимна стратегия за закупуване на медицински консумативи на рационални цени за ливанската войска в бъдеще, сподели той.

Франция се опита да употребява своите исторически връзки с Ливан, с цел да се опита да понижи напрежението сред Израел и Хизбула, само че насилието се усили.

Около 700 френски бойци са част от Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL), основани през 1978 година след насилието над Израел- Ливанска граница.

Хизбула, шиитска мюсюлманска въоръжена формация, класифицирана от Съединените щати и други като терористична организация, има голяма власт в Ливан, чиято стопанска система е в руини и чиято страна едвам действа. Ливанските водачи се притесняват, че конфликтите сред Хизбула и Израел могат да прераснат в огромен спор.

(Репортаж от Джон Айриш; Редактиране от Гарет Джоунс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР