Париж. Полицията в Париж е започнала разследване за тероризъм след

...
Париж. Полицията в Париж е започнала разследване за тероризъм след
Коментари Харесай

АFP: Полицията в Париж е започнала разследване за тероризъм след нападението с нож

Париж. Полицията в Париж е почнала следствие за тероризъм след нападението с нож, предава AFP .
Нападателят е крещял „ Аллах Акбар “ (Бог е най-велик), когато е нападнал петима души в региона на операта в центъра на Париж в регион с доста питейни заведения, заведения за хранене и театри, който е бил извънредно многолюден в съботната вечер. При нападението е умрял един човек, а четирима други са ранени, двама от които съществено. Всички потърпевши са настанени в болница. Нападателят е убит на място от полицията.
Отцепен е огромен периметър към региона на офанзивата, където са събрани коли на полицията и пожарната.
„ Ислямска страна “ е поела отговорност за нападението.
„ Изпълнителят на офанзивата с нож в Париж е боец на „ Ислямска страна “ и интервенцията е осъществена в отговор на апела да се атакуват страните от обединението (която се бори против „ Ислямска страна “ – бел. ред.) “, написа в уеб страницата на терористите от „ Ислямска страна “ Амак.
Френският президент Еманюел Макрон е декларирал: “Франция още един път заплаща с цената на кръв “
Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Коломб е написал в обществената мрежа „ Туитър “: „ Хладнокръвна реакция на полицията, която обезвреди нападателя “
Агенция Фокус напомня :
Франция е жертва на серия от огромни ислямистки офанзиви през последните три години, сред които: нападението против редакцията на сатиричния вестник „ Шарли Ебдо “, офанзивите през ноември 2015 година, когато бяха убити 130 души,повечето в зала „ Батаклан “ и нападението с камион против пешеходци и туристи в Ница на 14 Юли 2016, когато умират 86 души, а са ранени повече от 300.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР