Париж отвори нова страница в своята история, след като за

...
Париж отвори нова страница в своята история, след като за
Коментари Харесай

Париж Баскетбол спечели Еврокъп и се класира за Евролигата другия сезон

Париж отвори нова страница в своята история, откакто за първи път победи с трофея в Еврокъп. Баскетболистите на Туомас Ийсало отхвърлиха Бурж-ен-Берс във френския двубой с 89:81 във втория заключителен мач, който се изигра в „ Екинокс Арена “. По този метод парижани сложиха завършек на серията с 2:0 победи, като завоюваха първата среща със 77:64 на собствен терен.

Това значи, че отборът от Париж ще бъде част от Евролигата през идващия сезон. Играчите на финландския експерт нямаха прекъсване през цялата акция във втората по мощ конкуренция на Стария континент, откакто финишираха с рекордните 22 триумфа и позволиха единствено едно проваляне.

THEY HAVE DONE IT becomes the 2023-24 EuroCup champions!
— BKT EuroCup (@EuroCup)

Ти Джей Шортс открадна шоуто за спечелилите и бе определен за MVP на финалната серия в конкуренцията. Освен това американецът със северномакедонски паспорт сграбчи наградата за Най-полезен състезател и на постоянния сезон. Гардът остави на сметката си 22 точки, 6 битки и 5 асистенции.

Айзея Майк бе над всички за Бурж-ен-Берс отвърна с 16 точки и 6 битки. Джеръми Морган има 14 и 4 тройки, Бодиан Маса осъществя 12. Хюго Бенитес и Аксел Жулиен останаха с по 11 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР