Париж обяви пълната си солидарност с твърденията на Лондон, според

...
Париж обяви пълната си солидарност с твърденията на Лондон, според
Коментари Харесай

Франция подкрепи Великобритания: Русия е виновна за отравянето на Скрипал

Париж разгласи цялостната си взаимност с изказванията на Лондон, съгласно които Москва стои зад случая в Солсбъри. Това разгласи външното министерство ма Франция, разяснявайки отчета на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) за покушението над съветския разузнавач Сергей Скрипал.
" Франция безусловно споделя мнението на Англия, което е и единственото допустимо пояснение, че Русия е виновна за случая в Солсбъри ", оповестиха от ведомството, съобщи БГНЕС.
От френското външно министерство подчертаха още, че " Париж осъжда изрично използването на сходни химически оръжия в Обединеното кралство и показва солидарността си към колегата си и тримата потърпевши (бел. ред. - Скрипал, щерка му и един английски полицай) ".
На 12 април ОЗХО разгласява отчета си с резултатите от следствието на случая в Солсбъри. Документът удостовери заключенията на английските управляващи, че за отравянето на някогашния сътрудник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия е било използвано химичното вещество " Новичок ", както Англия предполагаше. В него обаче не беше посочено името на отровата, а единствено се споделяше, че става въпрос за " токсично вещество ", което било " доста чисто ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР