Париж иска да поведе съвместна офанзива заедно с други големи

...
Париж иска да поведе съвместна офанзива заедно с други големи
Коментари Харесай

Париж кани туристическите градове за офанзива срещу Airbnb

Париж желае да поведе взаимна атака дружно с други огромни туристически градове по света против противозаконното краткосрочно  предлагане на парцели чартърен от вида на Airbnb, заяви Франс прес.

Париж, като всички огромни туристически градове, се пробва да наложи регулация на този тип настаняване, което се развива за сметка на хотелите, предизвиква спекулациите на пазара на парцели, опразва някои от кварталите от непрекъснатите им поданици и провокира всекидневни неудобства за останалите.

Според управляващите във френската столица към 30 000 парцела се дават непрекъснато чартърен на туристи.

В Париж се строят към 4000 нови жилища всяка година, тъй че 30 000 жилища са прекалено много за потенциала на строителството, споделя Ян Броса от екипа на кметицата Ан Идалго.

Париж желае да провежда през март идната година интернационална среща, чиято цел ще е обмяната на опит и усилване на опциите за реакция на градовете във връзка с платформите като Airbnb.

Темата излезе още веднъж на дневен ред на фона на правосъдните каузи против двама притежатели за нелегално краткосрочно отдаване на жилища чартърен. Единият, собственик на доста парцели, е пуснал за краткосрочно настаняване 3 жилището в два парижки квартала, като наемите са сред 167 и 382 евро на нощ. Грози го санкция от 50 000 евро, оптималната за нелегално предоставяне чартърен.

Увеличават се сходните случаи, предадени от градските управляващи на съда – от 42 през 2016, тази година са към този момент 196. Наложените санкции също са се усили 10 пъти – на 976 000 евро към 31 октомври по отношение на 100 000 за цялата 2016 по данни на парижкото кметство.

От декември всички, които желаят да дават краткосрочно жилища чартърен посредством интернет-платформите, наложително би трябвало да имат регистрационни номера. В Париж има към 100 000 такива разгласи на всички платформи. За Airbnb градът е един от най-големите пазари с общо 65 000 жилища, предлагани непрекъснато или от време на време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР