ПАРИЖ (AP) — Статутът на Израел в европейския футбол не

...
ПАРИЖ (AP) — Статутът на Израел в европейския футбол не
Коментари Харесай

УЕФА подкрепя статута на Израел във футбола преди мачовете от плейофите на Евро 2024 следващия месец

ПАРИЖ (AP) — Статутът на Израел в европейския футбол не е под въпрос, сподели УЕФА в четвъртък, преди мачовете от плейофите с присъединяване на мъжкия народен тим идващия месец на фона на спора с Хамас.

Израел ще се изправи против Исландия на 21 март в квалификационен плейоф за европейско състезание, който се играе в неутрална Будапеща, Унгария. Победителят ще гостува на Украйна или Босна и Херцеговина в решителен плейоф пет дни по-късно.

След офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври и последвалата война израелските клубни и национални тимове не са били домакини на мачове в надпревари на УЕФА заради съображения за сигурност.

В момента на съветските тимове е неразрешено да вземат участие в интернационален футбол — наложено от март 2022 година, когато доста европейски национални федерации отхвърлиха да играят мачове против тях — и Югославия беше известно, че беше изключена от Европейското състезание през 1992 година, до момента в който беше под наказания на Организация на обединените нации по време на войната на Балканите.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР