Паричните средства в самото начало на пандемията бяха елемент за

...
Паричните средства в самото начало на пандемията бяха елемент за
Коментари Харесай

Може ли да се заразите чрез парите

Паричните средства в самото начало на пандемията бяха детайл за терзания, посредством който коронавирусът може да се популяризира. На доктрина всичко изглеждаше разумно - инфектираният човек допира банкнотата и оставя частици от вируса върху нея, заплаща в магазина, купюрата минава през ръцете на касиера и на други клиенти и ги излага на риск от зараза.

Допълнителните наблюдения демонстрираха, че SARS-CoV-2 се предава основно посредством въздушни капчици, само че взаимоотношението с повърхностите и предметите, в това число и парите, към момента е рисковано. Това докара до по-рядкото потребление на пари в целия свят.
 Канарските острови анулират зеления пропуск за достъп до услуги Канарските острови анулират " зеления пропуск " за достъп до услуги
Върховният съд на испанския архипелаг е отменил краткотрайно " зеления пропуск ", допускащ достъп до заведения за хранене, питейни заведения и хотели, оповестиха...

Немските учени от университета в Рур и техните сътрудници от други проучвателен центрове са провели изследвания за способността на заразяване, в това число и със SARS-CoV-2, посредством парите в брой. Изследователите започнаха опита с ковид BCoV, който заразява едрия рогат добитък, по който има по-малко строги условия за биосигурност. Те нанесоха разтвор, съдържащ вируса, върху банкноти и монети от разнообразни номинали. На монетите вирусът се задържа по-дълго - половината от вирусите умират след съвсем 50 часа. На банкноти - единствено след 3-7 часа, оповестява Труд.

Учените допускат, че за SARS-CoV-2 животът ще бъде почти същият. В допълнение към банкнотите и монетите, те нанесоха разтвор от вируса върху повърхнина от неръждаема стомана. На стоманената повърхнина вирусът беше откриван и след 7 дни, а върху монети от 10 цента, 1 евро и 5 цента изчезваше надлежно след 6 дни, 2 дни и 1 ден. На банкнотите с номинал 10 евро вирусът изцяло изчезна след 3 дни.

„ Бързото изгубване на вируса от монетата от 5 цента се дължи на това, че тя е направена от мед, за която е известно, че върху нея вирусите са по-малко устойчиви “, изясни Даниел Тод, един от създателите на работата.

Въпреки това, съхраняването на вируса върху повърхността не демонстрира директно риска от зараза. Затова учените организираха различен опит, поставят разтвор с BCoV и SARS-CoV-2 върху банкноти, монети и PVC плочи, имитиращи платежните карти. „ Не видяхме съвсем никакво предаване на вируса незабавно след изсъхването на течността. В действителния свят заразяването със SARS-CoV-2 посредством парите е доста малко евентуално “, споделя Тод.
 Пандемията разрушила душeвността на порнозвездите Пандемията разрушила душeвността на порнозвездите
Порнозвездата Чери Девил описа, че поради пандемията от covid-19 е почнала да изпитва проблеми с психическото здраве, предава Daily...

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР