Паричен бонус за всеки, който подаде сигнал за данъчно нарушение.

...
Паричен бонус за всеки, който подаде сигнал за данъчно нарушение.
Коментари Харесай

Управляващите с интересна идея, която ще донесе стотици милиони левове за бюджета

Паричен бонус за всеки, който подаде сигнал за данъчно нарушаване. Идеята за законопроекта е на " Продължаваме промяната ". Бонусът ще е 10% от спомагателните доходи, влезнали в хазната, с помощта на информацията от жители и компании. Предвижда се най-малък предел - укритите налози и осигуровки би трябвало да са над 3300 лв.. Ще има обаче и наказания за подадени три подправени сигнала. Според ръководещите сходна мярка ще донесе " стотици " милиони левове за бюджета.

10-те %
бонус ще се дават, единствено в случай че се откри данъчно закононарушение или се разкрие финансова машинация и в случай че по-късно страната успее да събере укритите налози. От " Продължаваме промяната “ изясняват пред БТВ, че към този момент предлагането е на равнище проектозакон, който се написа. 

" Ако данъчната машинация е за 100 000 лв. и тези 100 000 бъдат събрани, на вас би трябвало да ви бъдат дадени 10 000 “, сподели депутатът Искрен Митев.

Идеята е била разисквана със обществените сътрудници през вчерашния ден по време на тристранния съвет.  " Никой не се изрече срещу, дори споделиха положителни думи “, добави Искрен Митев. Работодатели обаче имат запаси поради липса на конкретика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР