Пари за иновации има, работим на пълни обороти да подсигурим

...
Пари за иновации има, работим на пълни обороти да подсигурим
Коментари Харесай

Александър Пулев: Пари за иновации има, работим на пълни обороти

Пари за нововъведения има, работим на цялостни обороти да подсигурим запас в този сериозен миг за българския бизнес. Това съобщи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който взе присъединяване в провеждащия се София Тех Парк конгрес на тематика „ Новата европейска новаторска тактика - благоприятни условия и провокации ", ориентирана към свързване на локалните екосистеми за нововъведения, основаване на нови работни места и поддръжка за започващи компании.

„ Да, намираме се в условия на длъжностен кабинет, само че страната продължава да работи на цялостни обороти. В цялостен синхрон всички организации и структури имаме един явен приоритет, оттатък всевъзможни политически и партийни линии, а точно да продължаваме да поддържаме хората и бизнеса, тъй че да има резистентност. Това е главен приоритет - хората да не бъдат заложници на политически рецесии ", уточни министър Пулев.

Той разгласи, че по линия на Плана за възобновяване и резистентност, през Министерството на нововъведенията и растежа, общо 600 млн. лв. ще бъдат разполагаем на български дребни и междинни предприятия. „ Основният фокус са нововъведенията ", изясни той. Пулев добави, че първата процедура по проекта, обвързвана с софтуерната рационализация, към този момент е отворена и има общ бюджет в размер на 260 млн. лв..

„ Остават още три процедури. Работим старателно с екипа до края на годината да подсигурим още запас ", увери служебният министър на нововъведенията и растежа. Александър Пулев напомни още, че редом с Плана за възобновяване и резистентност продължава и работата, обвързвана със средствата, които идват от структурните фондове. В по-напреднал стадий на развиване са две стратегии, стана известно от думите на министъра, където общият запас е към 5 милиарда лв..

Във форума вземат участие още европейският комисар Мария Габриел, която е с сектор „ Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша ", служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, изпълнителният шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия доктор Бойко Таков и разнообразни специалисти в региона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР