Пари за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа,

...
Пари за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа,
Коментари Харесай

Подла измама плъзна във Фейсбук! Може да се простите с част от парите си, а в основата на схемата е Магдалена

Пари за дете, чийто татко е тежко потърпевш при злополука, се събират посредством подправен Фейсбук профил. За измамата алармираха опарени хора.

Името на въпросното дете е Десислав Георгиев. Когато консуматори оферират да му оказват помощ като разгласят случая посредством медиите, той изрично отхвърля. Оказва се, че нито един от приятелите на момчето в обществената мрежа не го познава персонално.

На профила липсва персонална информация. При вглеждане проличава, че фотосите са разнообразни. Посочен е единствено родният град на Десислав – Девин. Но има напътствие за превеждане на даренията – по банкова сметка. Дарители също има, излиза наяве от благодарствени постове с посочени имена и суми.


От информация в банката, към която се води сметката за дарения, разбираме, че не е драителска, а на името на физическо лице - Магдалена Любенова Дюлева от Неделино. Екип на NOVA също получил инструкции и изпрати пари посредством пощальон в Неделино. Благодарностите от подправения профил не закъсняха. В известията, които Десислав изпраща, написа, че парите се превеждат на името на вуйна му.

След диалози с познати на Магдалена Дюлева обаче излиза наяве, че тя няма племенник.

В следствие Магдалена била хваната. Първоначално тя пробва да излъже за самоличността си. Минута по-късно обаче се издава.



Журналисти от малкия екран отиват с Магдалена Дюлева до клон на банката, с цел да бъде тествано положението на сметката й. Тя дава обещание да я закрие.

„ От банката блокираха картата, тъй като е имало неточност. Ще се оправят нещата и парите ще бъдат върнати на тези, които са пуснали”, дава обещание дамата.

Профилът продължава да набира известност. А от банката дават отговор, че такава сметка към момента съществува, макар уверенията на Дюлева, че ще я закрие. Парите също не са върнати на жертвите.

Още по тематиката гледайте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР