Пари срещу използвани опаковки. Системата ще бъде въведена най-късно от

...
Пари срещу използвани опаковки. Системата ще бъде въведена най-късно от
Коментари Харесай

От 2024: Дават ни пари срещу използвани опаковки

Пари против употребявани опаковки. Системата ще бъде въведена най-късно от 2024 година Тогава изтича срокът за стартирането в деяние на т. нар. депозитна система в България. Идеята е да връщаме употребявани опаковки и против това да получаваме платените за тях стотинки назад. Обещанието на екоминистерството идва, откакто стана ясно, че у нас се преработват едвам 31% от битовите боклуци, предава „ 24 часа “. За да работят, българските рециклиращи фабрики към този момент внасят употребена пластмаса от чужбина.

Докато огромен % от нашите боклуци остава неусвоен, рекликлиращият отрасъл към този момент внася остарели опаковки от чужбина, с цел да може да поддържа мощностите си. Все повече проблеми регистрират и самите производители на пластмаса. Колкото по-малко се рециклира – толкоз повече занапред ще нараства и тяхната продукция.

От Асоциация „ Полимери ” пресмятат, че единствено за един огромен производител на пластмаса у нас са нужни към 80 хиляди тона годишно рециклиран материал. В момента толкоз е общото събрано количество опаковки за страната.

Депозитна система към този момент се тества с две машини в Габрово, съобщи, NOVA.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР