Пари Сент Жермен пусна най-скъпия си футболист Неймар на трансферния

...
Пари Сент Жермен пусна най-скъпия си футболист Неймар на трансферния
Коментари Харесай

ПСЖ прави рекламация на Барселона за Неймар

Пари Сент Жермен пусна най-скъпия си футболист Неймар на трансферния пазар, откакто за поредна година бразилецът разочарова с изявите си в Шампионската лига. Френското издание Foot Mercato даже твърди, че от клуба желаят да го върнат на Барселона.

30-годишното крило дойде в Париж през 2017 година против рекордните €222 млн., колкото бе и откупната му уговорка в контракта с „ каталунците “. Тогава той обиди мнозина на „ Ноу Камп “, тъй като сходен трансфер би бил вероятен единствено с експлицитното утвърждение на самия състезател.

Близо 5 години по-късно Неймар е записал по-малко от 140 мача, в които вкара 92 гола и направи 57 асистенции. Статистиката без подозрение е впечатляваща, само че тя надалеч не въплъщава цялостното показване на играча във френския гранд. Той годишно си уреждаше медицински оправдания, с цел да участва на маратоните във връзка рождения ден на сестра си, въвличаше се в куп дисциплинарни проблеми на и отвън терена, а в някои от най-важните мачове оставаше в сянката на Килиан Мбапе.

Бразилската суперзвезда въпреки всичко неотдавна възобнови договора си до 2025 година с алтернатива за удължение с още една, само че слуховете са, че чистката през идното лято в тима ще стартира от него.

Барселона обаче едва ли е реалистична алтернатива, тъй като финансовите проблеми на клуба са известни по целия свят. Единственият вид е с контракт за наем, само че даже по този начин Неймар ще чака да своите чекове със заплатата в цялостния им размер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР