Пари Сен Жермен запази аванса си от 15 точки на

...
Пари Сен Жермен запази аванса си от 15 точки на
Коментари Харесай

Без Меси и Неймар ПСЖ взе визитата си на Анже

Пари Сен Жермен резервира задатъка си от 15 точки на върха във френската Лига 1 след триумф като посетител с 3:0 над Анже в дуел от 33-ия кръг.

С триумфа столичани събраха 77 точки, до момента в който най-близкият им преследвач Марсилия има 62. Далеч обратно с 56 е третият Рен.

Двубоят против Анже пропуснаха двете мегазвезди в състава на Маурисио Почетино - Лионел Меси и Неймар. Аржентинецът е контузен, до момента в който бразилският ас изтърпява наказване. Двубоят стартира с предимство за гостите и голът не закъсня. В 28-ата минута Килиан Мбапе откри резултата след асистенция на Ашраф Хакими.

Домакините се пробваха да се върнат в мача, само че неналичието на шанс ги лиши от изравнителен гол в 37-ата минута. Тогава удар на Мохамед-Али Чо срещна гредата. Така се стигна до 45-ата минута, когато Пари Сен Жермен удвои задатъка си с попадение на бранителя Серхио Рамос след осъществяване на ъглов удар. Това беше второ попадение за испанеца с екипа на парижани.

След паузата парижани продължиха да владеят повече топката, до момента в който домакините бяха много пасивни в офанзива. В 68-ата минута се стигна до дузпа в интерес на Анже, само че тя беше анулирана след намесата на ВАР. Двамата треньори направиха промени в съставите си. Така се стигна до 77-ата минута, когато Маркиньос вкара трети гол за парижани и по този начин оформи крайното 3:0 в мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР