Пари Сен Жермен вече води с 14 точки пред шампиона

...
Пари Сен Жермен вече води с 14 точки пред шампиона
Коментари Харесай

"Пари Сен Жермен" победи, но изнесоха Неймар на носилка

" Пари Сен Жермен " към този момент води с 14 точки пред първенеца " Монако " на върха в Лига 1, откакто в мач от 27-мия кръг парижани се постановиха с безапелационното 3:0 над гостуващия " Олимпик " Марсилия.

Контузия на най-скъпият футболист Неймар обаче помрачи насладата от успеха. Бразилецът, който дойде в ПСЖ за 222 млн. евро от " Барселона ", обърна гален 15 минути преди края на мача и трябваше да бъде изнесен с носилка. Очаква се прегледите през днешния ден да изяснят дали контузията е сериозна.

Иначе домакините съумяха да нанесат съдбоносен удар още в първия половин час на мача, когато осъществиха два гола.

Килиан Мбапе откри резултата в 10-ата минута с диагонален удар с левия крайник в близкия ъгъл.

В 27-мата минута " Пари Сен Жермен " стигна до втори гол след скоростна офанзива по левия фланг. Единсон Кавани замени подавания с Левин Курзава, след което уругваецът подаде по земя към връхлитащия на скорост Неймар. Бразилецът насочи удар с десния крайник, който се отклони от бранителя на марсилци Роландо и топката влетя за повторно в мрежата на гостите.

В 55-ата минуга Неймар върна по самобитен метод асистенцията на Кавани. Бразилецът навърза няколко бранители, центира към Кавани, който се освободи от защитник и с мощен удар с десния крайник вкара за 3:0.

До края на мача гостите потърсиха почетното попадение, само че Роландо и Клинтън Н'Жи се разминаха с него.

Неприятно усещане в мача направи грубата игра на двата тима, довела до общо 11 жълти картона за играчите на терена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР