Пари Сен Жермен спечели с минималното 1:0 гостуването си на

...
Пари Сен Жермен спечели с минималното 1:0 гостуването си на
Коментари Харесай

ПСЖ не си даде голям зор за Купата

Пари Сен Жермен завоюва с минималното 1:0 гостуването си на втородивизионния Каен и си завоюва място на 1/16-финалите в шампионата за Купата на Франция. Френският първенец несъмнено не сподели най-хубавото си лице. Освен че владееше топката повече, никога не доминираше непретенциозния си конкурент. Победният гол за парижани бе дело на Мойз Кийн малко след почивката.

Първата опция в срещата се откри пред домакините. След рисков удар на Алиу Траоре вратарят на ПСЖ Серхио Рико трябваше да се намесва.

В 33-тата минута ПСЖ бе покрай откриването на резултата, само че изстрел на Неймар бе изчистена на сантиметри пред голлинията. Десет минути по-късно Юлиан Дракслер засече с глава центриране, само че прати топката около вратата.

Логичното се случи в 49-ата минута, когато ПСЖ поведе с 1:0. Мойз Кийн преодоля вратаря на Каен с прекрасен удар от придвижване.

Няколко минути по-късно Кийн пропусна да удвои задатъка на своя отбор. Този път ужасно се намеси стражът на Каен Сюливан Пеон. В 64-ата минута гол на Дракслер не бе зачетен поради засада, а шест минути по-късно същата орис имаше и попадение на Мойз Кийн.

В 78-ата минута своя формален дебют за мъжкия тим на ПСЖ направи огромният гений Шави Симонс. Той се появи в игра на мястото на Дракслер и записа първи минути в професионалния футбол. Пет минути преди края Каен получи чудесна опция да възвърне равенството, само че Калеб Зади прати топката около вратата на Рико.

ПСЖ резервира преднината си до последния съдийски сигнал и продължи напред в конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР