Пари Сен Жермен спечели с 2:1 гостуването си на Оксер

...
Пари Сен Жермен спечели с 2:1 гостуването си на Оксер
Коментари Харесай

Мбапе доближи ПСЖ до титлата

Пари Сен Жермен завоюва с 2:1 гостуването си на Оксер от 36-ия кръг на Лига 1 и направи нова огромна крачка към купата. И в този мач основна роля за триумфа на столичани имаше звездата на отбора Килиан Мбапе, който означи два красиви гола в 6-ата и 8-ата минута.

Ласин Синайоко върна едно попадение за домакините в 51-вата минута, само че те не съумяха да създадат освен това и трябваше да се задоволят единствено с почетна загуба.

Треньорът на Оксер Кристоф Пелисие бе избрал да започва мача с Готие Айн и Нуно Да Коща в офанзива. В средата на терена пък действаха Бирама Туре, Хан-Ноа Масенго и Ласин Синайоко.

Кристоф Галтие пък бе предпочел да излезе с Лионел Меси, Килиан Мбапе и Юго Екитике в предни позиции, до момента в който халфовата линия бе формирана от Марко Верати, Фабиан Руис и Уорън Заир-Емери.

Гостите небрежно натрупаха преднина от два гола. В 6-ата минута Килиан Мбапе получи в наказателното поле, като на смешка финтира на два пъти Айн, и с удар в сглобката на вратата означи за 0:1.

Само две минути по-късно звездата на ПСЖ удвои головия си актив. След офанзива по десния фланг Меси подаде към границата на наказателното поле, Екитике елегантно прескочи топката за Мбапе, който с изстрел от придвижване за повторно я прати в мрежата.

В 17-ата минута и Оксер стигна до първия си по-добър късмет, който се откри пред Айн, само че неговият удар мина на сантиметри над напречната греда.

В 27-ата минута домакините проведоха още една много добра офанзива Синайоко подаде с пета на Айн, който стреля и Джанлуиджи Донарума трябваше да прави първото си избавяне в мача.

В 31-вата минута събитията още веднъж се придвижиха пред другата врата, където и Лео Меси имаше за пръв път късмет да обстрелва вратата на противника, само че Андрей Раду внимаваше и съумя да улови.

Домакините бяха покрай понижаване на резултата в 38-ата минута, само че нямаха шанс, откакто мощен шут на Равелосон се отби от наперчата греда.

След това двата отбора си размениха положения пред двете порти. Първо в 42-рата Мбапе подаде страховит пас за Екитике на метри пред голлиинята, само че младокът неизвестно по какъв начин не съумя да засече топката и да се разпише в опразнената врата.

В 43-тата минута пък Оксер провежда страхотна контраофанзива, топката бе подадена за Да Коща, който стреля в близкия ъгъл на вратата и принуди Донарума да прави ново значимо избавяне.

В последните секуди на полувремето и Синайоко насочи прецизен изстрел във вратата на гостите, само че не съумя прекалено много да затрудни Донарума.

Второто полувреме стартира с по-добра игра на Оксер и в 51-вата минута резултатът бе понижен. Дълга топка от вратаря бе свалена с глава от Да Коща към Синайоко, той надбяга бранителите на гостите и стреля под плонжа на Донарума за 1:2.

ПСЖ бързо cе окопити и в 58-ата минута Мбапе бе изведен очи в очи с вратаря, само че ударът му бе избавен от Раду.

В 75-ата минута Оксер бе извънредно покрай изравняването. Айн се освободи в наказателното поле, финтира бранител и стреля мощно, само че блестяща интервенция на Донарума резервира резултата неизменен.

В 90-ата минута Сирики Дембеле опита изстрел от отдалеченост, само че право в ръцете на Донарума, който без проблем улови.

В добавеното време пък Мбапе бе изведен зад отбраната и вкара трети гол, който обаче бе анулиран поради засада.

Минута по-късно той имаше още един късмет да запише хеттрик след прелестно центриране отдясно, само че този път ударът му бе настрана от вратата.

В последна сметка ПСЖ се поздрави с триумфа и още веднъж си върна преднината от 5 точки пред втория Ланс. Така парижани ще се нуждаят от една победа в оставащите си два мача, с цел да си подсигуряват 11-ата купа в Лига 1. Оксер пък може да съжалява, че не взе освен това от този мач. Тимът остава заплашен от изпадане, като сега е тъкмо над чертата на 16-ото място с 34 точки, като има единствено 1 повече от 17-ия Нант.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР