Пари Сен Жермен ще участва като кандидат за покупката на

...
Пари Сен Жермен ще участва като кандидат за покупката на
Коментари Харесай

Да им имаме проблемите на ПСЖ: Парк де Пренс, Стад дьо Франс или нов стадион

Пари Сен Жермен ще взе участие като претендент за покупката на " Стад дьо Франс ", оповестена от Франция. Продажбата на спортното оборудване би трябвало да се състои през лятото на 2025 година.

След като договарянията с кметството на Париж за възможната покупка на " Парк де Пренс ", който е историческият стадион на ПСЖ, са в мъртва точка, клубът се нарежда като възможен покупател на " Стад дьо Франс ", който има потенциал от 80 000 места и цената му съгласно страната е 647 милиона евро.

Франция разгласява на 7 март две предложения за " Стад дьо Франс ", като едната е за нова концесия, а претендентите би трябвало да подават документи до 27 април в 12:00 часа.

Стадионът, който бе реконструиран за Световното състезание през 1998 година, е ръководен до момента от две великански компании - " Винси " и " Буиг ".

От ПСЖ желаеха да стартират реорганизация на " Парк де Пренс " и да усилят потенциала му от 47 000 на 58 000 места, като това би коствало 500 милиона евро. Според катарските притежатели на клуба, това е допустимо, единствено в случай че ПСЖ купи спортното оборудване, само че от кметството на Париж не демонстрират предпочитание да го продадат.

Вариант №1 за ПСЖ остава пазаруването на " Парк де Пренс ", макар че кметът на Париж Ан Идалго съобщи, че стадионът " не се продава ".

Вторият вид е клубът да купи " Стад дьо Франс " и да го реконструира като " същински футболен стадион ". При този вид обаче клубът въпреки всичко би трябвало да го споделя, тъй като съгласно офертата " идващите 25 години " там ще продължат да се организират мачове на националните тимове по футбол и по ръгби на Франция. Може да има организация и на други огромни събития - финали на евротурнири по футбол и ръгби, европейското състезание по футбол, международни шампионати по футбол и ръгби.

А третата опция е ПСЖ да построи нов стадион, който да е наоколо по Париж или в западната част на града - в Поаси, където ще се намира бъдещият подготвителен център на тима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР