Пари Сен Жермен ще трябва да заплати 10 милиона евро

...
Пари Сен Жермен ще трябва да заплати 10 милиона евро
Коментари Харесай

УЕФА глоби ПСЖ с 10 млн. евро

Пари Сен Жермен ще би трябвало да заплати 10 милиона евро за нарушение на финансовите правила на УЕФА, а седем други клуба също са осъдени поради преразход след 2018 година.

От осемте клуба ще бъдат удържани общо 26 милиона евро, които е трябвало да им бъдат платени след присъединяване в европейските клубни шампионати. Санкциите са според разпоредбите за финансов феърплей на европейската футболна централа.

Още 146 милиона евро обща санкция може да бъде наложена в бъдеще, в случай че тези клубове не съумеят да изпълнят финансовите цели през идващите три до четири години, за които към този момент имат подписани съглашения, оповестяват още от УЕФА.

От Пари Сен Жермен ще бъде приспадната най-голямата сума, дружно с група от италиански клубове: Рома би трябвало да се лиши от наградния фонд от 5 милиона евро, Интер Милано - 4 милиона евро, Ювентус - 3,5 милиона и Милан от 2 милиона евро.

Другите наложени наказания са 600 000 евро на Бешикташ и по 300 000 евро на Олимпик Марсилия и Монако.

Наказанията са за финансовите интервали от 2018 до 2022 година, в това число и два сезона, когато приходите на клубовете бяха съществено наранени поради пандемията от КОВИД-19.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР