Пари Сен Жермен ще се изправи пред Съда на Европейския

...
Пари Сен Жермен ще се изправи пред Съда на Европейския
Коментари Харесай

ПСЖ ще отговаря пред ЕС за трансфера на Меси

Пари Сен Жермен ще се изправи пред Съда на Европейския съюз поради прехвърлянето на Лионел Меси през 2021 година Тогава парижани привлякоха аржентинеца със свободен трансфер, откакто Барселона щеше да погази финансовия феърплей и тавана на заплатите, в случай че бе предложил нов контракт на футболиста.

Парижани не се уплашиха от финансовия феърплей и взеха носителя на 7 „ Златни топки “, само че това не остана неусетно от почитатели на Барселона, които са внесли иск против тази договорка в Съда.
 
Те настояват, че френският е нарушил разпоредбите и не е спазил финансовия феърплей. Успоредно с жалбата, подадена във Франция, която към момента е в Парижкия административен съд във фаза на следствие, казусът беше докладван и на Съда на Европейския съюз в Люксембург, като беше предоставен на арбитър Марк Йегер, който е някогашен ръководител на Съда и работи в Люксембург от 10 години.

Следващата стъпка по делото ще бъде направена във вторник (18 октомври), когато следва изслужване на юристите на ПСЖ, както и на представителя на последователите на Барса, след която се чака да стане ясно дали против френския клуб ще има наложено наказване.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР