Пари Сен Жермен (ПСЖ) посреща Борусия Дортмунд в полуфинален мач-реванш

...
Пари Сен Жермен (ПСЖ) посреща Борусия Дортмунд в полуфинален мач-реванш
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд ще брани крехък аванс в реванша с ПСЖ

Пари Сен Жермен (ПСЖ) посреща Борусия Дортмунд в полуфинален мач-реванш от Шампионска лига. Двубоят на стадион " Парк де Пренс " е от 22:00 часа.

Първият конфликт сред двата отбора на немска земя приключи с най-малък триумф за " жълто-черните " с 1:0 вкъщи. В воин за тима на Един Терзич се трансформира нападателят Никлас Фюлкруг, който се регистрира с точно осъществяване, което преодоля вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума.

ПСЖ към този момент си подсигурява шампионската купа на страната за 12-и път. Френският гранд ще търси класиране на втори край в най-престижния европейски клубен шампионат след 2020 година, когато отстъпи на Байерн Мюнхен с 0:1. Отборът ще се нуждае от мощно показване на звездата си Килиан Мбапе, който през лятото ще напусне парижани. Двата състава се срещнаха по-рано в груповата фаза и двете срещи завършиха без триумф за германците, при тъждество на " Сигнал Идуна Парк " и победа на французите с 2:0 вкъщи.



Борусия Дортмунд е на пето място в Бундеслигата с 60 точки, на 3 от четвъртия Република България Лайпциг. " Жълто-черните " загряха за реванша с по отговарящ метод, откакто с 5:1 на личен терен. Едно от попаденията бе дело на след края на сезона. Той е състезател на Дортмунд от 2012 година, като е артикул на школата. Ройс има две купи на страната във витрината си, само че успех в Шампионска лига би бил най-големият триумф в кариерата му. Дортмунд се бори за първи край в Шампионска лига от 2013 година Тогава " жълто-черните " изгубиха от Байерн Мюнхен. Отборът ликува с " ушатата " през 1997 година, когато победи Ювентус с 3:1.

Главен арбитър на реванша ще бъде италианецът Даниеле Орсато. Победителят отива на финала на " Уембли " на 1 юни, където противник ще бъде Реал Мадрид или Байерн Мюнхен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР