Пари Сен Жермен (ПСЖ) не е отбор, а луксозен универсален

...
Пари Сен Жермен (ПСЖ) не е отбор, а луксозен универсален
Коментари Харесай

Филип Лам: ПСЖ не е отбор, а луксозен универсален магазин. Предлагат емоции на парче

Пари Сен Жермен (ПСЖ) не е тим, а първокласен повсеместен магазин на техните катарски притежатели. Острата рецензия бе отправена от някогашния капитан на националния тим по футбол на Германия Филип Лам.

Лам изрази мнението си в своята обичайната колонка в седмичника „ Ди Цайт “. Той изяснява, че
ПСЖ разполага с фантастични характерности
като Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар, само че не съумяват да сглобят тим. Постоянни вложения, смени на треньорите не са задоволителни, с цел да бъде извоювана Шампионската лига. А тази година отборът още веднъж завърши прекомерно рано присъединяване си в най-комерсиалното съревнование – още на осминафиналите, където не съумя да вкара даже гол на Байерн (Мюнхен).

Лам, който е началник на организационния комитет на, беше капитан на Германия по време на последната извоювана международна купа през 2014-а година в Бразилия. Той допусна, че ПСЖ в сегашната си форма не е „ нищо друго с изключение на витрина на благосъстоянието на техните притежатели и техните политически планове “.

„ Този извънредно безценен тим наподобява на първокласен повсеместен магазин, който демонстрира най-ценните си експонати, на които всички се възхищават, само че и които никой не може да си разреши “, написа Лам.

„ Това подсигурява голямо внимание към тях и зрелищност, само че работи само като икономическа конструкция. Когато се харчат толкоз доста пари, само че не се реализират нужните резултати, не е добре. А от политическа позиция инвестицията на ПСЖ може и да се е изплатила.
Популярността на футбола го прави подобаващ инструмент
за други цели… Такъв е светът през днешния ден “ споделя още един от най-популярните футболисти на Байерн (Мюнхен) от началото 21-и век.

„ Футболът обаче към момента е нещо друго, най-малко по този начин го разбираме ние в Германия. Трябва да има страхотни тимове, с които хората по трибуните се разпознават. Отбори, които се развиват в развой – построяват се, стават мощни, и времето им след това отминава. Това са полезностите на футбола в Европа, който аз знам, с който аз пораснах. Но очевидно на Пари Сен Жермен полезностите са други “, споделя още в колонката си Лам.

И съгласно него макар събраните доста звезди, те не демонстрират добър футбол на терена, защото „ играят без ентусиазъм и оферират на публиката страсти на парче “.

„ Всички те са измежду най-известните футболисти на планетата и имат почитатели и почитатели по цялото земно кълбо, евентуално най-вече от всички пълнят обществените мрежи. Но нищо свръхестествено не се появи в двата дуела с Байерн Мюнхен. Нищо, което да буди възторг, нищо, от което да желаете да сте част и да кажете: това е моят тим, както децата споделяха за огромните тимове от 70-те, 80-те, 90-те години. Вероятно би трябвало да съжаляваме за много сериозната група почитатели на Пари Сен Жермен, които пътуваха с цел да видят това в Мюнхен “, приключи капитанът на международните първенци от Бразилия 2014.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР