Пари Сен Жермен продължава своя период без поражение във френската

...
Пари Сен Жермен продължава своя период без поражение във френската
Коментари Харесай

Гол на Неймар остави Пари Сен Жермен непобеден

Пари Сен Жермен продължава своя интервал без проваляне във френската Лига 1, само че беше разочароващ за почитателите поради минималната победа с 1:0 над Брест. Въпреки това парижани се върнаха на върха в класиране с 19 точки, с 2 пред Ланс. Гостите можеха да стигнат до тъждество в 69-ата минута, само че Джанлуиджи Донарума избави дузпа на Ислам Слимани.

Слабото начало на мача беше взривено след половин час, когато Лионел Меси изведе самичък против вратаря Неймар. Бразилецът беше повален на земята от Кристоф Ерел, което докара до неговото премахване от терена, само че инспекцията на цялата обстановка с ВАР отложиха наказването на гостите, защото Неймар е бил в състояние на засада.

Но минути по-късно двамата футболни гении още веднъж комбинираха, с цел да дадат преднина на парижани – 1:0 след попадението на Неймар, който управлява подаването над отбраната с необикновено допиране, преди невъзмутимо да накаже Марко Бизо.

До края на първото полувремето първенците продължиха с натиска си, само че отборът на Брест удържа. Едно попадение на Килиан Мбапе беше анулирано поради засада, а най-после на частта Бизо направи и едно положително избавяне от фаул.

През второто полувреме се отвори чудесна опция за Брест да изравни, само че защото в наказателното хоре Преснел Кимбембе направи фаул против Ноа Фадига. Ислам Слимани се ускори и стреля мощно, само че внушителният Джанлуиджи Донарума направи ужасно избавяне на дузпата.

След като изтърваха от 11-те метра, хората на Мишел тер Закарян не съумяха да намерят ритъма в играта си и до края на мача нямаха обстановки. Три минути преди края на мача бранителят Маркиньос можеше да удвои преднината на своите, само че ударът му с глава след центриране на Пабло Сарабия от корнер излезе в навън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР