Пари Сен Жермен постигна важна победа с 3:1 при гостуването

...
Пари Сен Жермен постигна важна победа с 3:1 при гостуването
Коментари Харесай

ПСЖ триумфира на "Олд Трафорд" и крачи към елиминациите на Шампионска лига

" Пари Сен Жермен " реализира значима победа с 3:1 при гостуването на " Манчестър " Юнайтед в дуел от петия кръг на осма група в Шампионска лига. Френският първенец чества бурно триумфа си, откакто в последните 22 месеца на два пъти трябваше да превъзмогне кошмарни загуби точно от " алените дяволи " на " Парк де Пренс ".

Триумфът е още по-ценен за отбора на Томас Тухел, тъй като обезпечава чудесни шансове за класиране на осминафиналите, макар че единствено допреди две седмици ПСЖ имаше актив от едвам три точки. Сега френският състав е с девет точки, колкото имат " алените дяволи " и " Лайпциг ", само че в последния кръг ПСЖ приема вкъщи " Истанбул " Башакшехир и при триумф съвсем несъмнено даже ще приключи на първа позиция.
Снимка: Getty Images
Гостите взеха задатък още в 6-ата минута с попадение на Неймар. Бразилецът се възползва от рикошет при слаб удар на Килиан Мбапе и от дребен ъгъл преодоля Давид Де Хеа, който още веднъж бе титуляр за " Манчестър " Юнайтед, макар получена травма през миналия уикенд. Наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер за следващ път промени тактическата групировка на тима, разчитаки на офанзиво 4-2-3-1 с Единсон Кавани на върха в офанзива. Уругавецът за първи път срещна някогашния си отбор, за който означи 200 гола в интервал от 7 години. Неговите дейности обаче бяха лимитирани от бранителите на ПСЖ.

Макар да не сътвориха чисти голови положения преди почивката, " алените дяволи " стигнаха до тъждество в 32-ата минута. Точен бе Маркъс Рашфорд, чийто удар рикошира подло от Данило Перейра и попадна във вратата на Кейлор Навас.
Снимка: Getty Images
Рашфорд осъществя шестото си попадение в пет дуела от Шампионска лига за сезона, откакто в предходните 18 дуела от конкуренцията се бе разписвал единствено пет пъти. Английският нападател бе прецизен за трети път в четири дуела против ПСЖ, както и за девети през акцията във всички шампионати.

В началото на второто полувреме домакините пропиляха две чисти голови положения. Кавани бе на косъм от ефектен гол, само че елегантният му прехвърлящ удар се отби от напречната греда. Скоро по-късно превъзходна контраофанзива бе опропастена от Антони Марсиал, който от 7 метра не уцели празната врата на гостите. В 69-ата минута ПСЖ поведе за повторно посредством попадение на Маркиньос, който имаше шанса да бъде на най-хубавата позиция след билярден карамбол в наказателното поле. Веднага след подновяването на играта обстановката за " алените дяволи " се утежни още повече, тъй като Фред получи втори жълт и респективно червен картон.
Снимка: Getty Images
С човек по-малко " Манчестър " Юнайтед въпреки всичко провежда положителни набези до края на срещата, само че единствено един изстрел на резервата Пол Погба от воле заплаши съществено вратата на Навас. ПСЖ подсигури триумфа си с втори гол на Неймар за вечерта. Бразилецът към този момент има 38 попадения и 24 асистенции в 64 дуела от Шампионска лига. Френският първенец нанесе трето домакинско и общо пето проваляне на " Манчестър " Юнайтед за сезона, записвайки едвам трети триумф при 12 гостувания на британски отбори.

Също по този начин, за първи път в историята на Шампионска лига първите четири конфликта от което и да е съревнование биват извоювани от гостуващия състав.
Снимка: Getty Images
В последния кръг от груповата фаза " алените дяволи " не би трябвало да губят гостуването си на " Лайпциг ", с цел да продължат напред към елиминациите. Германците ще се класират сигурно при триумф, а ПСЖ може да не приключи на една от първите две позиции, единствено в случай че загуби вкъщи от " Истанбул " Башакшехир и в другата среща крайният резултат е еднакъв.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР