Пари Сен Жермен постигна очаквана победа с 6:1 в гостуването

...
Пари Сен Жермен постигна очаквана победа с 6:1 в гостуването
Коментари Харесай

Неймар и Мбапе вкараха по три за нова мощна победа на ПСЖ

Пари Сен Жермен реализира предстояща победа с 6:1 в гостуването си на Клермон от 31-ия кръг на Лига 1. На моменти изглеждаше, че столичани пестят сили и не демонстрират най-хубавото от себе си, само че все пак реализираха това, за което бяха пристигнали. Неймар и Килиан Мбапе споделиха отговорността довечера, като и двамата приключиха срещата с хеттрик на сметката си. Бразилецът се разписа в 6-ата, 71-ата минута от дузпа и 83-ата минута, а франзузинът вкара в 19-ата, 74-ата и 80-ата минута. За домакините прецизен бе Жодел Досу в 42-ата минута.

Мачът стартира без спънки за гостите, които бързо натрупаха преднина от два гола. Те откриха резултата още в 6-ата минута, когато след дълготрайно разиграване Меси пусна извеждащ пас за Неймар, който с диагонален удар бе прецизен за 0:1. Домакините претендираха за нарушаване в хода на офанзивата, защото техен състезател остана на земята в наказателното поле, само че съдията не се впечатли и зачете гола.

В 19-ата минута парижани направиха офанзива по учебник. Неймар подаде за Меси, той овладя на гърди и елегантно изведе Килиан Мбапе, а той невъзмутимо осъществя за 0:2.

Домакините съумяха да върнат интригата за малко в 42-ата минута, когато Саиф-Един Кауи подаде паралелно на голлинията и Жодел Досу засече от близко за 1:2.

В 63-ата минута Меси можеше да върне преднината от два гола на своя отбор. Аржентинецът означи с глава, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Все отново третият гол за столичани пристигна в 71-ата минута от дузпа. Мбапе съумя да създаде наказателния удар, въпреки и дузпата да изглеждаше малко пресилена, откакто крилото се спъна в гърба на бранител. Въпреки това съдията уточни бялата точка и Неймар означи за 1:3.

От този миг гостите правеха каквото си изискат. В 74-ата минута Мбапе получи дълъг пас зад отбраната, само че съумя да укроти сложната топка, да излъже вратаря и да вкара за 1:4.

В 80-ата минута Мбапе оформи своя хеттрик. Той получи на ъгъла на наказателното поле, освободи си пространство и с диагонален удар не остави шансове на вратаря за 1:5.

Три минути по-късно Мбапе се измъкна зад отбраната, само че реши да не бъде лакомец и подаде за присъединилия се с него в офанзива Неймар, който също оформи своя хеттрик.

Така Пари Сен Жермен направи поредна крачка към купата. Тимът усили преднината си на върха на 15 точки пред втория Рен, като парижани към този момент има 71 точки в актива си. Клермон пък остава тъкмо над чертата на 17-ото място с 28 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР