Пари Сен Жермен победи Ница с 2:1 в среща от

...
Пари Сен Жермен победи Ница с 2:1 в среща от
Коментари Харесай

ПСЖ победи, но не убеди преди сблъсъка с Барселона

Пари Сен Жермен победи Ница с 2:1 в среща от 25-ия кръг на Лига 1. Головете на парижани означиха Юлиан Дракслер в (22’) и Мойс Кийн в (76’), а за гостите вкара Маркош Лопеш. С тези три точки играчите на Маурисио Почетино излязоха най-малко краткотрайно на първото място в класирането с 54 точки, колкото имат и Лил, който на следващия ден посреща Брест, само че като че ли не съумяха да убедят до дъно в превъзходството си преди конфликта с Барселона във вторник.

Първото полувреме не предложи толкоз доста страсти, а най-хубавата вест за Маурисио Почетино и неговите подопечни, сякаш бе доста напористата игра и положителната форма демонстрирана от Клиан Мбапе в отсъствието на контузения Неймар. Парижани въпреки всичко доближиха до преднина още в 24-ата минута, когато Юлиан Дракслер се оказа на вярното място в вярното време и съумя да открие, откакто прати една рикоширала топка в мрежата. В 42-ата Амин Гоурири можеше да възвърне равенството след положително центриране на Алексис Клод, само че вместо това нацели десния дирек на вратата на парижани.

Гостите достгигнаха до равенството пет минути след началото на втората част. Върната топка обратно попадна в капитана Маркиньос, той като че ли подцени обстановката и я изстреля нескопосано към дъгата, където кълбото попадна в Рони Лопес, а играчът на Ница направи напредна единствено с няколко крачки и разстреля Навас.

В минутите след изравняването играчите на двата тима като че ли позабравиха за играта в отбрана и си размениха по няколко положителни положения, които по знамение не доведоха до нов гол. Отново едно от главните настоящи лица бе Мбапе, който на два - три пъти стреля рисково по посока на вратата на Валтер Бенитес. В 61-ата минута още веднъж гостите бяха близо да излязат напред, само че Амин Гоури, който бе изведен чудесно против Навас, нацели горната греда.

Парижани доближиха до второто си попадение в 77-ата минута след прелестна триходова композиция сред остриетата в предни позиции. Мбапе центрира чудесно към Икарди, а той от своя страна изпрати паралелно с глава към непокрития Мойс Кийн, който се разписа несмущаван от централните бранители на гостите. В 85-ата минута Ница можеше и да възвърне равенството, само че централният защитник Тодибо стреля доста неприятно от отлична позиция и изцяло несмущаван и това резервира крайното 2:1 за домакините. Това бе финален тест за играчите на Почетино преди тежкия конфликт с Барселона от 1/8-финалите в Шампионската лига във вторник.

Лига 1 25 кръг, събота 13 февруари  Пари Сен Жермен 2:1краен резулат  Ница
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР